Cinci angajați ai Spitalului Județean Botoșani sunt cercetați de poliție, după ce ar fi furat din hrana bolnavilor internați. Conducerea unității medicale a demarat o anchetă internă. În urma acesteia, lucrătorii în cauză au fost sancționați salarial. 

E anchetă la Spitalul Județean Botoșani, după ce mai mulți angajați au furat hrana bolnavilor

Conducerea spitalului din Botoșani a sesizat poliția după ce a descoperit, la finalul lunii august, în urma unui control la bucătăria unității sanitare, într-un coș pentru deșeuri, 8 kilograme de carne, 2,5 kilograme de mazăre și 2 kilograme de păstăi. Ceea ce a ridicat semne de întrebare a fost faptul că acel coș era curat și nu existau alte resturi în interior. Cantitatea de produse descoperită era echivalentul a 50 de porții de mâncare pentru bolnavi.

„După cântărire, acolo erau 8 kg de carne, o pungă de mazăre congelată și o pungă de păstăi. Era un bucătar care mi-a spus că nu cunoaște cum au ajuns acolo acele alimente. Echivala cu 50 de porții pentru pacienți în acea zi. Consider asta un prejudiciu material, dar și moral”, a declarat Doina Caba, managerul Spitalului Județean Botoșani, pentru Știrile Pro TV.

Au fost găsite ambalate într-un recipient pentru deșeuri, fiind depozitate în acel loc de angajați ai unității, în vederea sustragerii acestora. S-a deschis un dosar penal pentru infracțiunea de delapidare”, a transmis Delia Neniscu, purtător de cuvânt IPJ Botoșani.

Totuși, camerele de supraveghere au înregistrat două persoane care au folosit acel container: angajatul a care a tranșat carnea în ziua respectivă și un altul care se ocupa de curățenie.

Pe viitor, pentru a preveni astfel de furturi, conducerea spitalului i-a rugat pe toți șefii de secție să sesizeze dacă din meniul zilnic al pacienților lipsesc anumite alimente sau dacă gramajul destinat fiecăruia dintre ei nu corespunde.

Pedepse prea blânde

Trei dintre angajații care au furat mâncarea bolnavilor au fost sancționați cu o diminuare de 10% a salariului pe o perioadă de trei luni, iar alți doi cu o diminuare de 5% din salariu, tot pentru o perioadă de trei luni, pentru nerespectarea procedurii de lucru și depozitarea necorespunzătoare a alimentelor din blocul alimentar.

Citeste si:
Care este starea de sănătate a Mioarei Roman, după externarea din...
Care este starea de sănătate...

Poliția Botoșani a demarat o anchetă și continuă cercetările, fiind deschis un dosar penal pentru infracțiunea de delapidare.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Noiembrie 2021 - 12 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.