Grecia a introdus noi restricții pentru a limita răspândirea infectării cu noul coronavirus. Noile reguli îi vizează și pe credincioși. Oamenii trebuie să prezinte un test negativ COVID-19 pentru a participa la slujbe în biserici. Ordinele autorităților vin după o creștere semnificativă a numărului de cazuri de coronavirus în ultimele săptămâni.

Grecia, statul european în care credincioșii vor merge la biserică doar dacă au un test COVID negativ

Statul elen a introdus noi restricții în data de 18 noiembrie. Persoanelor nevaccinate le este interzis accesul în spații interioare, inclusiv în restaurante, cinematografe, muzee și săli de sport, chiar dacă prezintă un test negativ pentru coronavirus.

În cazul lăcașelor de cult, duminică a fost prima zi în care enoriașii care au participat la slujbe au fost nevoiți să arate la intrare un test negativ.

„(Această măsură este) pentru a ne proteja pe noi înşine şi pe oameni”, a declarat părintele Christos, preot la Biserica Sfântul Spiridon din oraşul Pireu, potrivit Reuters, preluată de Agepres.

„Poate fi puţin dificil, însă vom persista. Suntem obligaţi să respectăm toate măsurile”, a mai spus el.

Din cauza noilor restricții, mai puțini greci merg la biserică. Costul testelor s-a dovedit a fi prea mare pentru cei cu familii. Grecia a înregistrat o creștere a numărului de cazuri noi de COVID-19 luna aceasta. Până sâmbătă, țara a raportat 920.683 de infectări cu noul virus și 17.861 de decese asociate COVID-19 de la izbucnirea pandemiei.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Noiembrie 2021 - 11 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.