Un medic cardiolog de la Spitalul Județean din Brașov a fost prins în flagrant în timp ce lua mită 8.000 de lei de la rudele unei paciente, în cabinetul său dintr-o clinică privată în care mai lucrează. În apărarea sa, doctorul a spus că nu a fost vorba despre șpagă, ci atât ar fi costat consultul postoperatoriu. 

Medicul cardiolog din Brașov prins în flagrant când lua șpagă se apără

Doctorul ar fi primit 2.000 de lei înainte de intervenție, care a avut loc la Spitalul Județean din Brașov, iar restul de 8.000 de lei i-a primit câteva zile mai târziu, în cabinetul său dintr-o clinică privată. Rudele pacientei păgubașe l-au contactat pe polițistul Marian Godină cu privire la această situație.

Agentul a fost cel care a relatat întâmplarea pe pagina sa oficială de Facebook. Se pare că medicul ceruse, în total, 10.000 de lei pentru întreaga intervenție, bani care urmau să fie distribuiți personalului medical implicat.

„Vă salut! Fac un mic deranj cu o întrebare. Un membru al familiei tocmai s-a operat zilele trecute la spitalul județean de urgență din Brașov. Domnul chirurg care a făcut operația i-a cerut mătușii mele o sumă destul de considerabilă de bani, 10.000 de lei (pentru personalul participant la operație).

Astăzi, de teamă, vărul meu a luat legătura cu domnul doctor și i-a dat o parte din bani, 2.000 de lei, spunându-i că ulterior îi va da și restul banilor. Dacă m-ai putea ajuta cu un sfat sau cu o părere, aș fi recunoscător”, este mesajul primit de Marian Godină.

„I-am dat un număr de telefon la care să sune și i-am zis să nu cumva să dea înapoi și să aibă încredere. Nu a dat, iar azi s-a dus să dea bănuții domnului doctor. Pe hol așteptau câțiva "pacienți" care au intrat în cabinet nepoftiți, imediat după tranzacție", a completat agentul în mediul online.

La postarea sa a comentat și Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății: „Medici tineri pleacă din țară pentru că nu sunt scoase posturi la concurs - posturile sunt ocupate de mulți astfel de tovarăși care își bat joc de oameni necăjiți.”

Citeste si:
DN1: Circulația va fi restricționată, timp de o lună, între Predeal...
DN1: Circulația va fi...

Medicul a negat acuzațiile de luare de mită și spune că totul se face transparent, iar banii primiți după operație au fost plătiți pentru un consult. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă să ajungă după gratii. Procurorii anticorupţie l-au dus deja la audieri.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Noiembrie 2021 - 08 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.