Un medic din Târgu-Jiu care se ruga zilnic să nu fie prins când ia mită a primit 30 de zile de arest preventiv. Bărbatul s-a plâns că șpaga era prea mică.

Un medic șpăgar din Târgu-Jiu, apel la divinitate pentru a nu fi prins de procurori

În cele zece zile în care a fost interceptat, medicul șpăgar de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu a numărat „atențiile” pe care le ceruse de la 13 bolnavi. Nu avea un tarif fix, dar nici nu își exercita meseria fără „impulsuri”. Procurorii au descoperit în cabinetul său un depozit care i-ar aduce individ din partea multor baruri de lux.

Medicul chirurg a ajuns în atenția procurorilor și polițiștilor în iulie 2021, după ce pe numele său au fost depuse mai multe plângeri. În timpul interceptărilor, acesta a fost surprins cerând sume de bani și cadouri. Deși era conștient că dorințele sale nu se încadrează în limitele legii, și-a încercat norocul și a apelat la divinitate. El menționa zilnic o rugăciune: „Doamne, Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulți, bine lui A...ferește-mă de boală, ferește-mă de procurori”.

Cristina Ciobanu, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, a transmis că au existat patru martori denunțători care au conturat faptul că medicul condiționează actul medical pretinzând și primind bani.

„Mi-a dat 5 milioane, hai...păi, da. Șase, Normal!”

„Ce făcu... subțire de tot, 4..., 5...6, aaa, bun mă! Buuun! Mi-a dat 5 milioane, hai... păi, da. Șase. Normal, trebuia să fie 6. Păi da... moșu, doar n-ai vrea moșu... moșu trăiește... mă așteptară 6. Mă așteptară 6!”, este una dintre replicile auzite de procurori.

Citeste si:
Diana Păun, consilier prezidențial: Un medic care nu dorește să se...
Diana Păun, consilier...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Doctorul lucrează în Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu de peste 30 de ani, prin urmare, în condițiile date, la percheziții, „zestrea” sa nu a impresionat. În cabinetul inculpatului au fost găsite băuturi alcoolice, țigări, parfumuri, cafea și bani. Chirurgul a fost ridicat de agenți chiar de la locul de muncă, după ce a ieșit din gardă, și a fost reținut inițial pentru 24 de ore. Ulterior, a primit mandat de arestare pentru 30 de zile. De menționat este că, în urmă cu mai bine de 15 ani, a mai avut un dosar de culpă medicală.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.