Alţi şase pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, aflaţi în stare gravă, vor fi transferaţi marţi în Germania.
 

Alți șase bolnavi de COVID-19 vor fi transferați în Germania

O aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, va efectua marţi o misiune de transport umanitar, pe ruta Bucureşti - Hamburg (Germania), cu şase pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, aflaţi în stare gravă, a anunţat Ministerul Apărării.

Echipa medicală care va monitoriza pacienţii pe timpul zborului este formată din specialişti din cadrul SMURD Bucureşti, iar transportul pacienţilor de la unităţile spitaliceşti către aeroport va fi realizat cu ambulanţe ale SMURD şi ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, potrivit Agerpres.

Pacienții cu forma grave de COVID vor putea fi transferați în Germania

Luni, șase pacienţi cu COVID-19 aflaţi în stare gravă au fost transferaţi în Germania, cu o aeronavă militară germană.

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Peer Gebauer, a subliniat că România este "lovită grav" de al patrulea val al pandemiei COVID-19. "Solidaritatea este unicul răspuns", a afirmat diplomatul. Pacienţii sunt însoţiţi, pe durata transferurilor, de echipe medicale de specialitate.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a anunțat că potrivit unei hotărâri adoptate duminică, pacienţii români care sunt infectaţi cu virusul COVID-19 vor putea fi transferaţi în Germania pentru a beneficia de tratament.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Noiembrie 2021 - 11 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.