Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a anunțat că potrivit unei hotărâri adoptate duminică, pacienţii români care sunt infectaţi cu virusul COVID-19 vor putea fi transferaţi în Germania pentru a beneficia de tratament.

Pacienții români infectați cu coronavirus, transferați în Germania

„Se abilitează Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne prin Departamentul pentru Situații de Urgență, să semneze acordul pentru transferul pacienților cu forme severe și grave de COVID-19 în Republica Federală Germania”, se comunică în hotărârea adoptată de CNSU.

Transportul pacienţilor români se va realiza cu aeronavele din dotarea Ministerului Apărării Naţinale sau din dotarea Forţelor Aeriene Germane.

Unitățile medicale din țară cedează

Conform CNSU, decizia a fost luată în urma agravării situației epidemiologice la nivel național, potrivit căreia spitalele, secțiile de primiri urgențe și secțiile ATI nu mai fac față numărului de bolnavi de COVID cu forme grave sau severe care au nevoie de suport respirator invaziv sau neinvaziv.

De asemenea, autorităţile guvernamentale din România au luat în considerare faptul că „la nivelul României nu pot fi suplimentate locurile pe secțiile de terapie intensivă pentru pacienții cu forme grave și severe de COVID-19 și este imperios necesar acordarea asistenței medicale de specialitate în secții de terapie intensivă”.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Noiembrie 2021 - 02 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.