Ministerul Sănătăţii a anunțat că de săptămâna viitoare începe campania anuală de vaccinare antigripală gratuită.

Începe campania anuală de vaccinare antigripală gratuită

Ministerul a menționat că în acest sezon se intenţionează vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire, cu ajutorul unui număr de aproximativ 2 milioane de doze de vaccin antigripal.

Instituția a încheiat un contract care prevede livrarea primelor 300.000 doze de vaccin gripal, urmând ca în perioada următoare să fie livrate alte 1.000.000 de doze.

Repartizarea dozelor de vaccin în direcţiile de sănătate publică se vor face în mai multe tranşe, la fel ca în anii trecuţi. Prin urmare, direcţiile de sănătate publică vor redirecționa dozele de vaccin cabinetelor medicilor de familie şi unităţilor sanitare pentru vaccinarea populației.

Cine dispune de prioritate la vaccinarea antigripală

“Deşi procedura anuală în baza acordului cadru încheiat în 2019 pentru achiziţia vaccinului gripal a fost finalizată în luna martie a acestui an, eu când am ajuns în minister nu era semnat niciun contract. Am cerut să se realizeze toate demersurile legale pentru semnarea contractelor şi începerea în regim de urgenţă a campaniei de vaccinare antigripală gratuită. Avem posibilitatea creşterii cantităţii de vaccin cu alte 700.000 milioane de doze, până la cantitatea de 2 milioane de doze, în funcţie de evoluţia epidemiologică şi cerere”, a declarat ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila.

Retail jobs

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Ministerul a mai subliniat că prioritate la campania de vaccinare antigripală vor avea persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravidele, conform recomandărilor OMS şi ECDC.

Pot persoanele vaccinate anti-Covid-19 să se vaccineze și antigripal?

Campania de vaccinare se va derula prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi. Persoanele care s-au vaccinat anti-COVID şi fac parte din categoriile de risc, se pot imuniza și cu vaccinul gripal.

MS mai menționează respectarea regulilor de igienă, spălarea frecventă a mâinilor cu apă şi săpun, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, utilizarea măştilor de protecţie în locuri aglomerate şi spaţii închise sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii.

Citeste si:
MS a distribuit o nouă tranşă de Remdesivir în spitalele cu...
Ministerul Sănătății a...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.