Un incendiu de proporții este în desfășurare chiar la această oră, în Constanța, la Spitalul de Boli Infecțioase de acolo. Martorii și imaginile ne arată un fum gros care iese pe ferestrele unității spitalicești, iar pacienții de la ATI au fost evacuați pe geam. Toți pacienții vor fi transferați la Spitalul Județean De Urgență Constanța, la Spitalul de Pneumoftiziologie și un spital mobil ISU.

Incendiu secția ATI Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța: 7 morți

UPDATE: Procurorul de caz anunță 7 morți în incendiul de la spitalul din Constanța, la două ore după ce IGSU anunțase 9 decese.

9 pacienți au murit în urma incendiului declanșat vineri dimineață. În spital se aflau 113 pacienți, dintre care 10 internați la Terapie Intensivă. Au fost activate planurile Roșu și Alb, iar pacienții evacuați sunt transferați la celelalte spitale din municipiu.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, potrivit unor surse citate de G4Media.

„În acest moment nu mai este niciun alt pericol, colegii sunt încă la fața locului, acțiunea este în dinamică, chiar dacă incendiul a fost eliminat la ora 10:55. Ca la orice incendiu se evaluează și se stabilește ulterior cauza. Cei de la fața locului au scos pacienți afară, dar o parte din pacienți au fost evacuați de personalul spitalului”, a declarat Răzvan Parconie, purtător de cuvânt ISU Dobrogea.

DSU a confirmat numărul de decese

Departamentul pentru Situații de Urgență confirmă oficial că sunt 9 pacienți decedați în urma incendiului: „„Incendiul s-a manifestat la nivelul secției ATI cu pacienți COVID, cu 09.53 a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Sunt 9 pacienți decedați. Întregul spital a fost evacuat. Incendiul a fost lichidat la ora 10:55. Au fost prealertate toate spitalele din județ pentru preluarea pacienților”.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase Constanța a declarat la Antena3 că au fost evacuați toți pacienții și că în acest moment nu mai sunt oameni în unitatea medicală.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Octombrie 2021 - 12 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.