Buna funcționare a unui cabinet stomatologic depinde de mulți factori, printre care se numără o viziune și niște scopuri clar stabilite pentru medic, echipă și clinică, servicii de cea mai bună calitate, un management eficient în termeni de definire a responsabilităților fiecăruia, punctualitate. Un partener esențial al oricărui cabinet stomatologic este și distribuitorul de echipamente și produse dentare și medicale, ce poate asigura și instalarea, întreținerea și repararea atunci când este cazul. Și, cum nu vă permiteți ca un scaun stomatologic stricat să vă irosească o zi de muncă, este recomandat să vă creați o rețea de buni profesioniști cu care să colaborați. Iată mai jos care sunt principalele criterii care trebuie să fie luate în considerare atunci când vă alegeți furnizorul.

Brandurile reprezentate

Mulți producători de astfel de obiecte și materiale, de exemplu, cei de fotolii, se asigură ca distribuitorii să aibă capacitatea de a-i reprezenta înainte de a-i autoriza să le vândă marfa. De cealaltă parte, distribuitorii se angajează să urmeze instruirea pentru a asigura instalarea, monitorizarea și repararea echipamentelor. Acesta este motivul pentru care, în general, mulți distribuitori nu oferă toate mărcile de echipamente și produse dentare și medicale. Așadar, dacă v-ați orientat asupra anumitor echipamente sau produse, de la mixere pentru materiale de amprenta la lămpi bactericide și instrumentar de microchirurgie, este recomandat să contactați departamentul de vânzări al brandului respectiv pentru a afla lista distribuitorilor săi din zona în care se află cabinetul.

Serviciile de consiliere

Unul dintre rolurile principale ale unui distribuitor de produse dentare este acela de a oferi cele mai bune sfaturi și recomandări cu privire la echipamentul și materialele adecvate cabinetului dumneavoastră, luând în calcul diverși factori, de la buget la constrângeri tehnice.

Echipa tehnică

Atunci când cumpărați echipamente de la un anumit distribuitor, în principiu achiziționați și serviciile post-vânzare, respectiv cele legate de mentenanță. Înainte de a semna actele, asigurați-vă că sunteți la curent cu numărul de tehnicieni autorizați să facă reparații, dar și privind disponibilitatea pieselor de schimb, condițiile legate de un posibil leasing și timpul de răspuns în caz de stricăciuni. Nu uitați să vă informați despre programul de lucru, precum și dacă în anumite perioade din an compania de distribuție este închisă.

Citeste si:
Lista de echipamente esențiale pentru salonul de înfrumusețare
Lista de echipamente...

Apropierea geografică

Acesta este unul alt criteriu important pe care trebuie să îl luați în considerare atunci când vă alegeți distribuitorul, deoarece distanța poate afecta timpul de răspuns al acestuia. Planificarea unui serviciu de mentenanță care se încadrează în gestionarea situațiilor de urgență este întotdeauna mai ușoară dacă un client se află în apropierea depozitului unde se află tehnicienii.

Prețurile

Printre criteriile care trebuie să fie luate în considerare atunci când cumpărați echipamente și produse pentru cabinetul stomatologic se numără și bugetul alocat, o comparație a prețurilor aplicate de branduri diferite fiind importantă. Acest lucru vă va permite să găsiți materiale adecvate nevoilor și bugetului dumneavoastră, făcându-vă alegerea mai ușoară. În plus, veți avea șansa să calculați randamentul investiției. În ceea ce privește echipamentele și produsele cu costuri reduse, acestea trebuie să fie privite cu precauție, pentru că este posibil ca ele să nu reziste foarte mult în timp. De asemenea, atunci când vă gândiți la negocierea prețurilor pentru echipamente și produse, nu uitați că în acest proces pot intra și costurile pentru mentenanță și transport. Cereți lista completă a prețurilor și informați-vă asupra metodei de facturare - de exemplu, o reparație ar putea fi calculată la oră sau zi.

Citeste si:
Echipamentele esențiale de care aveți nevoie pentru întreținerea...
Echipamentele esențiale de...

Există pe piață numeroși distribuitori de echipamente și produse dentare și medicale și, ca proprietar de clinică ori cabinet, vă puteți simți răsfățat în ceea ce privește gama largă de opțiuni. Însă, chiar acest fapt face decizia de cumpărare mai dificilă. Sfaturile de mai sus vă vor ajuta să faceți cele mai potrivite alegeri.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Septembrie 2021 - 04 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.