E dezastru în sistemul medical din România. O femeie internată într-un spital din Botoșani a fost nevoită să sune la 112 pentru a fi dusă la toaletă. Neputând să meargă, aceasta a strigat după ajutor minute în șir, fără să auzită. Întâmplarea face obiectul unor anchete. Reprezentanții unității sanitare nu au comentat situația, doar au transmis, prin intermediul purtătorului de cuvânt, timpii de pe fișa pacientei.

Botoșani: O femeie a fost nevoită să sune la 112 ca să fie dusă la toaletă

Femeia în vârstă de 79 de ani a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Botoșani cu o fractură gravă de femur, care o împiedica să se deplaseze. În timp ce se afla în unitatea sanitară, ea a avut nevoie la toaletă și a chemat personalul de pe secție să o ajute. Fără răspuns însă, susține ea, conform Monitorul de Botoșani.

„Femeia a apelat serviciul 112 şi a precizat că ar avea piciorul luxat şi nu se ocupa nimeni de ea. A spus că era internată singură într-un salon, nu se poate deplasa şi dorea să meargă la toaletă, iar nimeni nu o băga în seamă”, a spus un dispecer din cadrul serviciului de urgenţă pentru sursa citată.

Cadrele medicale de pe secție au fost apelate de cei de la 112, iar pacienta a primit ajutor. La scurt timp, reprezentanții clinicii au transmis, prin intermediul purtătorului de cuvânt, doar care au fost timpii de pe fișa de prezentare a femeii, nefăcând referire la episodul legat de toaletă. La distanță de câteva ore, tot „cu mantă”, conducerea spitalului a transmis că a dispus o analiză a celor prezentate de către mass-media, „începând cu unitate de primiri urgențe și secția-tampon unde a fost internată pacienta”.

„Pacienta s-a prezentat în Urgenţe la ora 2.22, cu o fractură complexă la nivelul femurului, care necesita internarea pe secţia de ortopedie şi operaţie. Potrivit protocoalelor, peste 20 de minute aceasta a fost investigată în urgenţă, unde i s-au făcut radiografii şi i s-au luat analize specifice. I-au fost administrate o serie de calmante, din cauza durerilor pe care le avea de la fractură.

Peste o oră de la prezentare, la 3.24, aceasta a fost evaluată din nou şi i-a fost făcut şi testul COVID, pentru că era nevoie de internare. La ora 6.17 femeia a fost internată pe secţia ORL, care este o secţie-tampon, pentru cazurile care necesită internare, până la sosirea rezultatului testului COVID”, a precizat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al SJU Mavromati pentru presa locală.

Cei de la Direcția de Sănătate Publică s-au autosesizat și au deschis o anchetă.

Citeste si:
Florin Zalomir, jandarm și fost campion la scrimă, găsit împușcat...
Florin Zalomir, jandarm și...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Septembrie 2021 - 10 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.