Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că administrarea celei de-a treia doze de vaccin împotriva COVID-19 în România, va începe în octombrie.

Vaccinarea cu a treia doză în România, din octombrie

Valeriu Gheorghiță a menționat că există două scenarii posibile pentru administrarea celor de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19.

Persoanele imunodeprimate, cele aflate după un transplant, ce suferă de afecțiuni oncologice, HIV netratat sau în stadiu avansat, etc. vor putea beneficia de o doză suplimentară de vaccin. De altfel, acești tip de bolnavi le este indicat imunizarea cu trei doze de vaccin în prima schemă de vaccinare, în loc de 2 doze.

Agenția Americană pentru Medicamente a fost de acord și a aprobat deja această decizie.

Cine poate primi a treia doză de vaccin

Al doilea scenariu de vaccinare cu oa treia doză se referă la doza de rapel, care se administrează cel puțin 6 luni de la schema inițială de vaccinare, reomandată pentru categoriile de persoane vulnerabile.

După această, s-ar putea imuniza și celelalte categorii de persoane care s-au vaccinat complet.

După ce vom avea recomandări necesare, vom putea organiza și în România cele două tipuri de abordare. Repet: o doză suplimentară în cadrul schemei inițiale de vaccinare pentru persoane imunodeprimate - și aici urmează să fie definite cu ajutorul comisiilor de specialitate din Ministerul Sănătății care sunt acele categorii de afecțiuni care au indicație de a primi trei doze de vaccin - și rapelul la cel puțin 6 luni pentru aceleași categorii de persoane, care se include, evident, și restul populației. Pentru luna octombrie - începutul lunii octombrie - ne propunem să demarăm și în România această etapă cu condiția să avem până la acel moment poate etapele premergătoare legat de recomandări internaționale ”, a spus coordonator campaniei de vaccinare.

Citeste si:
Oana Roman, infectată cu COVID-19. Care este starea sa în acest...
Oana Roman, infectată cu...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Septembrie 2021 - 11 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.