Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că administrarea celei de-a treia doze de vaccin împotriva COVID-19 în România, va începe în octombrie.

Vaccinarea cu a treia doză în România, din octombrie

Valeriu Gheorghiță a menționat că există două scenarii posibile pentru administrarea celor de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19.

Persoanele imunodeprimate, cele aflate după un transplant, ce suferă de afecțiuni oncologice, HIV netratat sau în stadiu avansat, etc. vor putea beneficia de o doză suplimentară de vaccin. De altfel, acești tip de bolnavi le este indicat imunizarea cu trei doze de vaccin în prima schemă de vaccinare, în loc de 2 doze.

Agenția Americană pentru Medicamente a fost de acord și a aprobat deja această decizie.

Cine poate primi a treia doză de vaccin

Al doilea scenariu de vaccinare cu oa treia doză se referă la doza de rapel, care se administrează cel puțin 6 luni de la schema inițială de vaccinare, reomandată pentru categoriile de persoane vulnerabile.

Retail jobs

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

După această, s-ar putea imuniza și celelalte categorii de persoane care s-au vaccinat complet.

După ce vom avea recomandări necesare, vom putea organiza și în România cele două tipuri de abordare. Repet: o doză suplimentară în cadrul schemei inițiale de vaccinare pentru persoane imunodeprimate - și aici urmează să fie definite cu ajutorul comisiilor de specialitate din Ministerul Sănătății care sunt acele categorii de afecțiuni care au indicație de a primi trei doze de vaccin - și rapelul la cel puțin 6 luni pentru aceleași categorii de persoane, care se include, evident, și restul populației. Pentru luna octombrie - începutul lunii octombrie - ne propunem să demarăm și în România această etapă cu condiția să avem până la acel moment poate etapele premergătoare legat de recomandări internaționale ”, a spus coordonator campaniei de vaccinare.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.