Moarea unei femei la Spitalul din Turda stârnește și acum îngrijorare, deși de la incident au trecut multe luni. Pacienta fusese vaccinată cu ambele doze ale serului Pfizer, dar la două luni de la rapel a decedat la Terapie Intensivă și a fost depistată pozitiv la testul COVID-19, deși testele făcute anterior în unitatea medicală arătau că nu mai are boala.

Moartea unei paciente din Turda infectată cu COVID-19 a ridicat multe semne de întrebare

Directorul Spitalului din Turda transmitea atunci că explicația este greu de găsit. Femeia în vârstă de 70 de ani era cardiacă și, probabil, suferise de COVID-19 în toamna anului trecut. Când s-a vindecat, a făcut prima doză de vaccin, iar în februarie pe a doua. Mai târziu, a făcut și testul pentru anticorpi, care i-a indicat că are o imunitate mai bună. La puțin timp, aceasta a ajuns din nou pe mâna medicilor, dar cu alte probleme de sănătate.

Doctorii au încercat să o readucă la viață, însă pacienta s-a stins în secția de Terapie Intensivă. Din informațiile apărute în presă, la autopsie se pare că legiștii au descoperit că femeia avea și COVID-19. Doctorul care a supravegheat-o cât timp a fost internată a susținut că femeia a făcut mai multe teste antigen, toate cu rezultat negativ.

„Este vorba despre o pacientă cu multe boli, o cardiacă, care, probabil, a avut o expunere la COVID undeva la finalul toamnei sau în iarnă, apoi a făcut prima doză de vaccin, în februarie pe a doua, iar acum i-a ieșit un test PCR pozitiv. După cum bine știm din literatura de specialitate, un test PCR poate ieși pozitiv și la șase luni după infecție.

„Eu cred că în privința acestei paciente a fost vorba cândva de o infecție COVID minim simptomatică, peste care s-a vaccinat, a făcut și rapelul și a ajuns la un nivel de anticorpi de 6.700. Paradoxul a făcut să-i iasă acest test PCR pozitiv, deși, repet, asta se poate întâmpla și la șase luni după. E cea mai logică variantă. Dar e strict părerea mea personală ceea ce vă voi spune ”, a explicat doctorul Sergiu Habago, medic specialist ATI, pentru G4Media.

Citeste si:
Mitică Dragomir, cuvinte dure la adresa lui Petre Roman după...
Mitică Dragomir, cuvinte dure...

„A avut evoluție proastă de la început. Avea anumite elemente care nu corespundeau unei infecții COVID clasice. A făcut insuficiență cardio-circulatorie acută, insuficiență multiplă de organe, detresă respiratorie severă. A fost intubată, ventilată, au căzut toate organele”, a completat acesta.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 August 2021 - 07 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.