România escaladează panta ascendentă a îmbolnăvirilor cu noua variantă a virusului COVID-19, tulpina Delta. Cercetătorii români susțin că valul 4 aparține nevaccinaților, în timp ce americanii spun că această nouă tulpină este atât de contagioasă încât se transmite cu repeziciune chiar și printre cei imunizați.

Valul 4, între ipoteze. Cercetătorii români spun una, americanii spun alta

Cel mai recent caz de îmbolnăvire cu noua variantă de COVID-19 este al unui bărbat din județul Galați, abia întors din Marea Britanie. După trei zile în care s-a simțit rău, acesta fiind în carantină obligatorie, la domiciliu, a ajuns la spital. Inițial, a refuzat să se testeze, dar, venit în unitatea medicală, nu a avut de ales. Odată ce boala a fost confirmată, medicii au cerut secvențierea, pentru a vedea dacă pacientul este purtător al tulpinii Delta.

„Avem un prim caz de tulpină Delta confirmat în județul Galați. Din ancheta epidemiologică, până în acest moment, nu știm să mai fi intrat în contact cu un alt membru al familiei”, a declarat Teodora Diaconița, membru Prefectura județului Galați.

Specialiștii spun că această variantă a coronavirusului, cea de-a patra identificată până acum, este de două ori mai contagioasă decât prima, care a declanșat pandemia. Se transmite cu repeziciune și printre cei vaccinați, cred americanii. Cei de peste ocean s-au întors la masca de protecție, iar un fost consilier al președintelui american Joe Biden, Andy Slavitt, spune despre Delta că „e varianta din 2020 a coronavirusului pe steroizi”.

Varianta Delta a devenit tulpina dominantă la nivel global

Aceasta aduce cu ea o creștere a numărului de morți în Statele Unite, iar victimele sunt aproape exclusiv persoane nevaccinate, transmit oficialii americani. Numărul de cazuri COVID-19 din SUA s-a majorat considerabil și numărul de decese a crescut. Focarele au apărut în zonele cu rate scăzute ale vaccinării, potrivit directoarei Centrului pentru Prevenția și Controlul Bolilor american, Rochelle Walensky.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Iulie 2021 - 10 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.