Comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, a declarat că varianta Delta a virusului Sars-CoV-2 va deveni dominantă pe teritoriul Europei până în luna august a acestui an.

„În unele state membre este deja dominantă şi conform Centrului pentru prevenţia şi controlul bolilor până la sfârşitul lunii august va deveni dominantă în general. (...) Avem vaccinul care este scutul şi împotriva acestei variante”, a declarat Stella Kyriakides.

Potrivit acesteia, numărul de infectări a crescut considerabil din momentul în care a apărut această tulpină: „Această variantă este mai contagioasă şi singurul nostru scut de protecţie este vaccinarea”.

Vaccinul, singura soluție

„Creşterea cazurilor de persoane infectate este în rândul celor nevaccinaţi sau în rîndul celor care au făcut doar o singură doză. Şi cunoaştem de la Agenţia Europeană pentru Medicamente că vaccinurile sunt eficiente şi împotriva variantei Delta. Deci este important să continuăm să ne vaccinăm”, a declarat aceasta, potrivit MediaFax.

Stella Kyriakides a afirmat că statele membre au primit până acum 500 de milioane de doze de vaccin şi că mai mult de jumătate din toţi cetăţenii europeni au primit ambele doze.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Iulie 2021 - 02 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.