Premierul Florin Cîţu a amintit, vineri, la Zalău, că "certificatul verde" care va fi emis la nivel european pentru a facilita călătoriile va fi valabil şi în România de la 1 iulie.

Florin Cîțu, despre certificatul verde de vaccinare: De la 1 iulie îl vom avea

„De la 1 iulie vom avea certificat verde", a spus Florin Cîţu, în cadrul unei conferinţe de presă.

În acelaşi context, premierul a atras atenţia asupra faptului că pandemia nu a trecut, iar campania de vaccinare va continua, cu accente pe mediul rural, pentru a aduce vaccinul cât mai aproape de oameni.

„Trebuie să facem mai mult, pentru că pandemia nu a trecut. (...) Avem rezultate foarte bune, dar nu trebuie să ne culcăm pe o ureche. Această campanie de vaccinare continuă până de asigurăm că nu vom avea niciun caz şi în acel moment putem spune că am depăşit pandemia", a afirmat Florin Cîţu.

  • El a invitat totodată social-democraţii să susţină campania de vaccinare.

„Eu, până astăzi, sincer, nu l-am văzut pe Marcel Ciolacu să meargă într-un centru de vaccinare, să susţină campania de vaccinare. Nici pe Sorin Grindeanu sau nu ştiu cine mai este în conducere, doamna Gabriela Firea. Deci nu i-am văzut să meargă să susţină această campanie de vaccinare şi nu înţeleg de ce, pentru că această campanie de vaccinare este o campanie a noastră, a tuturor, este o campanie pentru revenirea la normalitate a întregii Românii, nu doar a Partidului Naţional Liberal sau a acestei guvernări. De fiecare dată voi ridica această provocare pentru liderii de opinie ai social-democraţilor, să vină să susţină această campanie de vaccinare public", a punctat prim-ministrul.

  • Prezent vineri în Sălaj, Florin Cîţu a făcut o vizită şi la "maratonul vaccinării" care se desfăşoară la acest final de săptămână în parcarea unui mall din Zalău.

PE a aprobat definitiv certificatul digital al UE privind COVID-19

Parlamentul European a aprobat miercuri definitiv certificatul digital al UE privind COVID-19, pentru a facilita călătoriile în interiorul Uniunii şi pentru a contribui la redresarea economică.

Certificatul va fi emis gratuit de autorităţile naţionale şi va fi disponibil în format digital sau pe suport de hârtie şi va include şi un cod QR. Documentul va dovedi că deţinătorul a fost vaccinat, s-a vindecat în urma infectării sau a obţinut recent un rezultat negativ la testul COVID-19.

Sistemul se va aplica de la 1 iulie pentru o perioadă de 12 luni. Deţinerea certificatului nu va fi o condiţie prealabilă pentru a putea beneficia de libertatea de circulaţie. În acelaşi timp, certificatul nu va fi considerat un document de călătorie. AGERPRES.

Citeste si:
Fostul ministru Vlad Voiculescu la DNA în dosarul vaccinurilor:...
Fostul ministru Vlad...


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Iunie 2021 - 08 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.