Îmbătrânirea este o parte firească a vieții, însă acest proces poate fi întârziat, dacă ai un stil de viață sănătos și ai grijă de pielea ta.

Să te simți confortabil în pielea ta este cel mai important lucru pe care să îl faci pentru a nu îți arăta vârsta. Eliminarea factorilor stresanți, antrenarea constantă a creierului și renunțarea la vicii sunt doar câteva dintre măsurile care te pot ajuta să îți păstrezi corpul sănătos și tânăr mai mult timp.

Ai grijă de pielea ta

Ridurile, liniile fine și petele sunt semne ale înaintării în vârstă. Hidratarea este esențială pentru menținerea sănătoasă a pielii. De aceea, este recomandat să consumi cel puțin doi litri de apă în fiecare zi și să folosești produse cosmetice adecvate tipului tău de ten. O crema antirid de calitate stimulează creșterea producției de colagen și astfel ajută la reducerea semnelor de îmbătrânire, precum și la netezirea și hidratarea tenului.

O altă măsură prin care ai grijă de pielea ta este folosirea unor ochelari de soare cu protecție sporită. Rolul acestora este să îți protejeze ochii împotriva razelor ultraviolete dăunătoare, însă acționează și ca un strat protector asupra pielii subțiri din jurul ochilor, contribuind la încetinirea procesului de îmbătrânire și a depigmentării.

Formează-ți obiceiuri sănătoase

Odihna joacă un rol important în menținerea corpului sănătos și tânăr mai mult timp. Încearcă să îți formezi o rutină a somnului, astfel încât să te culci și să te trezești la aceleași ore. Specialiștii recomandă cel puțin opt ore de somn în fiecare noapte, pentru refacerea celulelor organismului după o zi stresantă. Totodată, este important să nu dormi cu fața pe pernă, dacă vrei să eviți apariția ridurilor. Cutele pe care le vezi pe față dimineața, când te uiți în oglindă, se pot transforma, în timp, în riduri inestetice.

Citeste si:
Fastingul, de la A la Z: Ce înseamnă, cum se face și cum poate...
Fastingul, de la A la Z: Ce...

Totodată, sportul este un factor important pentru întârzierea procesului de îmbătrânire. Studiile au arătat că exercițiile fizice moderate îmbunătățesc circulația sângelui și stimulează sistemul imunitar. Astfel, pielea capătă un aspect mai tânăr. Încearcă să aloci cel puțin 30 de minute pe zi exercițiilor fizice, indiferent de vârsta pe care o ai în acest moment.

Nu în ultimul rând, alimentația joacă un rol crucial în menținerea corpului sănătos și tânăr mai mult timp. Consumul de fructe și legume proaspete contribuie la stoparea procesului de îmbătrânire prematură a tenului. Pe de altă parte, o dietă care conține mult zahăr sau carbohidrați rafinați accelerează îmbătrânirea.

Renunță la vicii

Fumatul este inamicul numărul unu al îmbătrânirii pielii. Acest viciu provoacă riduri și linii fine. Expunerea la fumul de tutun micșorează fluxul sangvin capilar și arteriolar și dăunează țesuturilor conjunctive care contribuie la menținerea pielii sănătoase.

Citeste si:
5 leziuni comune ale pielii - cum le identifici și ce semnificație au
5 leziuni comune ale pielii -...

Nici consumul băuturilor alcoolice nu este benefic pentru ten. Alcoolul deshidratează pielea și, în timp, poate duce la îmbătrânirea tenului.

Studii recente au arătat că stresul provoacă modificări fizice în organism care pot accelera îmbătrânirea. Anxietatea, depresia, furia obsesivă, insomnia, atacurile de panică și hipertensiunea arterială sunt probleme cauzate de stres care pot îmbătrâni organismul. Așadar, încearcă să te detașezi constant de problemele care te stresează, adoptă o dietă echilibrată, include sportul în activitățile zilnice, renunță la vicii și protejează-ți tenul de razele ultraviolete. Astfel, poți contribui la încetinirea procesului de îmbătrânire a organismului.


Despre autor:


Ultima actualizare: 23 Aprilie 2021 - 01 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.