Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite avertizează cu privire la medicamentele care nu ar trebui luate înainte de vaccinul împotriva coronavirusului.

Dacă aveți emoții înainte de vaccinul anti-Covid și luați un analgezic pentru a fi sigur că nu veți avea probleme, este o mare greșeală, susține Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite.

Motivul este unul destul de simplu de înțeles. Este posibil ca administrarea unui analgezic înainte de a primi vaccinul să ducă la o „scădere a răspunsului la anticorpi”, a explicat dr. Gregory Poland, directorul Grupului de cercetare a vaccinurilor de la Clinica Mayo din Rochester.

Chiar dacă șansele ca răspunsul imun să fie diminuat nu sunt pe deplin studiate, Poland susține că mai bine suportați efectele secundare ale vaccinului decât să riscați ca efectul acestuia să fie diminuat.

„După administrarea vaccinului, dacă cineva dezvoltă simptome pe care vrea să le trateze, este bine, dar niciodată înainte”, a spus el. „Acum, aceasta este chiar o recomandare a Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor”.

Există însă și unele excepții în acest caz. Persoanele care administrează în mod normal analgezice, precum cei care suferă de migrene, trebuie să își ia medicamentele.

"Luați medicamentul, decât să ajungeți la o migrenă puternică și să mergeți la urgență pentru a primi o terapie mult mai puternică sau mai scumpă", a spus Poland.

El a menționat, de asemenea, că efectele secundare ale vaccinului pot diferi între cele două doze, efectele după a doua doză fiind, de obicei, mai grave.

„Vă spun că după prima doză m-a durut doar puțin brațul. După a doua doză însă, am avut o durere moderată a brațului și am avut patru ore de tremurături, frisoane cu febră. Am luat un antiinflamator, m-am culcat, m-am trezit a doua zi mult mai bine, iar până după-amiază mi-am revenit total ".

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite avertizează, de asemenea, împotriva administrării de antihistaminice înainte de a primi vaccinul COVID-19, "deoarece ar putea masca debutul sau dezvoltarea reacțiilor alergice", a adăugat dr. Gregory Poland, potrivit antena3.ro.

Citeste si:
Un român doarme pe străzile din Italia pentru că nu s-a vaccinat...
Un român fără adăpost doarme...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Februarie 2021 - 04 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.