Un român fără adăpost nu poate fi preluat de serviciile sociale din Italia și cazat într-un adăpost, deoarece nu are certificat de vaccinare, obligatoriu în Italia.

Pentru că nu deţine permis verde şi nu este vaccinat, bărbatul nu poate fi ajutat de serviciile sociale, iar cazarea lui într-un adăpost este dificilă, scrie adevărul.ro. El doarme de două luni în centrul localităţii Teramo din Abruzzo.

Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, spune că nu s-a vaccinat de frică. Un prieten, susține el, a murit după prima doză de vaccin anti-covid.

Autoritățile încearcă să îl ajute

Un profesor de liceu din Teramo a anunțat primăria despre situaţia bărbatului, iar administraţia a spus că va încerca îl ajute pe bărbat în cel mai scurt timp.

Adăpostirea sa în centre publice este dificilă însă, deoarece omul nu este vaccinat, iar certificatul de vaccinare este obligatoriu în Italia, pentru a pătrunde în unități publice.

„Am vorbit cu bărbatul fără adăpost. L-am întrebat dacă are nevoie de ajutor şi a rostit cuvintele Covid-Covid, ca obstacol în calea adăpostirii într-o structură socială. Nu a primit vaccinul şi, prin urmare, nu are nici măcar paşaport verde. Spune că îi este frică pentru că un prieten de-al lui a murit după prima doză”, a declarat profesorul, pentru sursa citată.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Aprilie 2022 - 02 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.