Combinația de medicamente cu alcool nu este tocmai o decizie bună pentru sănătatea organismului tău. Această combinație îți poate afecta grav corpul și poate provoca de la confuzie și amețeli la probleme hepatice, respiratie dificilă până la supradoză și moartea în unele cazuri.

Această combinație toxică poate părea ceva normal pentru unii oameni, însă poate avea urmări grave. În general, oamenii știu doar de faptul că nu se recomandă ca antibioticele să fie însoţite de alcool, însă şi medicamentele care se iau pentru dureri de cap sau articulaţii pot cauza neplăceri.

Consecinţele consumării alcoolului cu medicamente pot varia în funcţie de timpul scurs de la momentul consumului de medicamente si timpul în care se consumă alcool, dar şi de cantitatea de alcool consumat. O altă problemă pe care o ridică această situaţie este locul unde are loc metabolizarea atât a medicamentelor, cât şi a alcoolului.

Ficatul este organul care se ocupă cu procesarea nutrienţilor, iar acesta poate obosi şi cauza o stare de rău, va creşte durata de metabolizare a medicamentului şi nu va mai ajunge la timp să calmeze/trateze.

Lista medicamentelor după care nu ai voie să bei alcool din cauză că îţi pun viaţa în pericol

- Loratadina, difenhidramina, bromfeniramina si clorfeniramin
- Izosorbid, nitroglicerina
- Celecoxib, naproxen, diclofenac
- Metilfenidat, dextroamfetamina, dexmethylfenidat, atomoxetina si dimesylate:
- Warfarina
- Dextrometorfan si codeina
- Clomipramina, citalopram, clozapina, duloxetina, trazodona, venlafaxina, ziprasidona, paliperidona, fenelzina, sesipramina, tranilcipromina, paroxetina, risperidona, quetiapina, nefazodona, bupropion, sertralina si olanzapina
- Clorpropamida, glipizida si metformina
- Doxazosina, tamsulosin, terazosin, prazosin
- Nizatidina, metoclopramid, cimetidina, ranitidina
– Paracetamolul
– Furazolidonul
– Xanax, Valium (tranchilizante)
– Somniferele
– Prozac (antidepresiv)

Citeste si:
Mugur Mihăescu, despre cazul medicului Groșan: Cel care se opune...
Mugur Mihăescu, despre cazul...

Tipuri de medicamente după care nu ai voie să bei alcool din cauză că îţi pun viaţa în pericol

- Antibiotice
- Antidepresive
- Antihipertensive
- Analgezice
- Anticoagulante, potrivit antena3.ro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.