Combinația de medicamente cu alcool nu este tocmai o decizie bună pentru sănătatea organismului tău. Această combinație îți poate afecta grav corpul și poate provoca de la confuzie și amețeli la probleme hepatice, respiratie dificilă până la supradoză și moartea în unele cazuri.

Această combinație toxică poate părea ceva normal pentru unii oameni, însă poate avea urmări grave. În general, oamenii știu doar de faptul că nu se recomandă ca antibioticele să fie însoţite de alcool, însă şi medicamentele care se iau pentru dureri de cap sau articulaţii pot cauza neplăceri.

Consecinţele consumării alcoolului cu medicamente pot varia în funcţie de timpul scurs de la momentul consumului de medicamente si timpul în care se consumă alcool, dar şi de cantitatea de alcool consumat. O altă problemă pe care o ridică această situaţie este locul unde are loc metabolizarea atât a medicamentelor, cât şi a alcoolului.

Ficatul este organul care se ocupă cu procesarea nutrienţilor, iar acesta poate obosi şi cauza o stare de rău, va creşte durata de metabolizare a medicamentului şi nu va mai ajunge la timp să calmeze/trateze.

Retail jobs

Lista medicamentelor după care nu ai voie să bei alcool din cauză că îţi pun viaţa în pericol

- Loratadina, difenhidramina, bromfeniramina si clorfeniramin
- Izosorbid, nitroglicerina
- Celecoxib, naproxen, diclofenac
- Metilfenidat, dextroamfetamina, dexmethylfenidat, atomoxetina si dimesylate:
- Warfarina
- Dextrometorfan si codeina
- Clomipramina, citalopram, clozapina, duloxetina, trazodona, venlafaxina, ziprasidona, paliperidona, fenelzina, sesipramina, tranilcipromina, paroxetina, risperidona, quetiapina, nefazodona, bupropion, sertralina si olanzapina
- Clorpropamida, glipizida si metformina
- Doxazosina, tamsulosin, terazosin, prazosin
- Nizatidina, metoclopramid, cimetidina, ranitidina
– Paracetamolul
– Furazolidonul
– Xanax, Valium (tranchilizante)
– Somniferele
– Prozac (antidepresiv)

Citeste si:
VIDEO Sanna Marin, clip video în care bea la o petrecere
VIDEO Sanna Marin, clip video...

Tipuri de medicamente după care nu ai voie să bei alcool din cauză că îţi pun viaţa în pericol

- Antibiotice
- Antidepresive
- Antihipertensive
- Analgezice
- Anticoagulante, potrivit antena3.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Februarie 2021 - 01 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.