Campania de informare cu privire la vaccinarea anti-COVID nu se ridică la nivelul aşteptărilor, a susţinut, miercuri, deputatul PSD Alexandru Rafila, considerând că nu este empatică şi nu transmite informaţii legate de vaccin.

Din păcate, campania de informare nu se ridică la nivelul aşteptărilor. Ea nu este empatică în niciun fel, nu transmite informaţii legate de vaccin. Sper ca acest lucru să se corecteze în perioada următoare şi să avem informaţii legate de un calendar de vaccinare coerent, pentru că - cel puţin din ceea ce ştiu eu şi din ce a declarat compania producătoare - distribuţia vaccinului va continua până în luna septembrie, deci cu un ritm care ar fi de circa 1,2 milioane de doze pe lună. Este clar că trebuie să ajungem la o capacitate de administrare de cel puţin 50.000 de doze pe zi, încât măcar populaţia vulnerabilă şi populaţia din categoriile care fac obiectul vaccinării, cei din serviciile indispensabile funcţionării, să poată să fie vaccinate. Sper ca şi alt vaccin să fie autorizat în Uniunea Europeană, încât şi medicii de familie să poată să contribuie la o acoperire vaccinală cât mai bună", a spus dr. Rafila într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că medicii de familie ar trebui să fie implicaţi mai mult de către autorităţi în procesul de comunicare în privinţa campaniei de vaccinare.

Nu sunt transmise suficiente informaţii. Dumneavoastră aveţi alte informaţii decât nişte declaraţii ale unor persoane care sunt extrem de serioase şi care vă recomandă să vă vaccinaţi şi că vaccinul este sigur? Cam ăsta este singurul nivel al informării. Nu discutăm despre compoziţia vaccinului, nu discutăm despre cum acţionează vaccinul, nu discutăm despre ce efecte adverse potenţiale ar putea să producă vaccinul, cum pot fi acestea evitate, deci toate lucrurile astea nu fac obiectul unei campanii de informare. În mod evident, profesioniştii din sănătate trebuie implicaţi în număr mai mare şi mai mult", a mai susţinut acesta.

Citeste si:
Val de infectări cu COVID-19 în România! Ce spune ministrul...
Val de infectări cu COVID-19...

Potrivit lui Rafila, o campanie de informare exclusiv online sau chiar prin televiziune nu ajunge întotdeauna la categoriile cele mai vulnerabile.

În mediul rural, oamenii nu utilizează aceste instrumente informatice şi cred că trebuie găsită şi o soluţie pentru ei. Soluţia este reprezentată de medicii de familie, care trebuie încurajaţi să poată să ofere aceste informaţii chiar în mod activ, nu în mod pasiv, oamenilor de pe listele lor, dar şi celor care nu sunt înscrişi pe listele medicilor de familie", a afirmat acesta, citat de Agerpres.


Despre autor:


Ultima actualizare: 6 Ianuarie 2021 - 05 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.