Din cauza frigul, dar şi de teama coronavirusului, tot mai multă lume optează pentru transportul personal. Ceea nu ştiam este faptul că ne putem deforma coloana în timp dacă adoptăm o poziţie greşită la volan.

Medicul ortoped, Tarek Nazer a explicat ce facem greşit la volan de ne doare spatele.

„Atunci când nu adoptăm o poziţie corectă, forţăm sau afectăm coloana, dar nu numai coloana, ci toate articulaţiile, mai ales dacă conducem ore întregi, sau prindem aglomeraţie şi stăm mult într-o poziţie incorectă. Supunem articulaţiile unui stres mult mai mare decât dacă am sta într-o poziţie corectă.”

Specialiștii recomandă ca la minim două ore, să facem o pauză de cinci minute. Maşinile mai noi sunt dotate şi cu un semn de cafea, care indică că trebuie să iei o pauză, că ai condus prea mult şi ai stat prea mult în aceeaşi poziţie.

„Este adevărat că în maşinile automate stăm un pic mai lejer, dar câteodată stăm lejer, dar greşit şi nu este foarte bine. Pot apărea şi deformări dacă stăm într-o poziţie greşită mult timp şi de asta este important să stăm cât mai drepţi şi cu coloana cât mai la 90 de grade cu trunchiul nostru.”, susține medicul ortoped.

Citeste si:
Anglia va interzice vânzarea mașinilor pe benzină și motorină...
Anglia va interzice vânzarea...

Specialistul mai menționează, ca şofer, trebuie să fim mai atenţi, pentru că atunci solicităm şi mâinile şi picioarele, şi trebuie să adaptăm poziţia corectă şi la nivelul mâinilor şi picioarelor şi să evităm unele accidente.

Regulile unei poziţii corecte la volan

Tarek Nazer afirmă că în primul rând trebuie să aşezăm scaunul. Acesta trebuie să fie cât mai apropiat, în aşa fel încât să permitem să facem mişcarea de frânare, fără să fie nevoie să fie prea departe şi să întindem piciorul prea mult. Coloana trebuie să fie dreapta, să adaptăm poziţia la 90 de grade. Majoritatea scaunelor sunt făcute în aşa fel încât să respecte curbura coloanei, deci nu este o problemă. Mâinile la fel.

„Trebuie să menţinem o flexie de 20-30 de grade, în aşa fel dacă avem o accidentare, să joace rolul de amortizor. Distanţa între volan şi piept trebuie să fie de minim 30-40 de cm. Este distanţa de siguranţă, în aşa fel încât dacă avem o accidentare să nu ne lovim direct cu airbagul. Întotdeauna trebuie să avem o viziune cât mai bună la bord şi să lăsăm cel puţin 10 cm între capul nostru şi plafon. Dacă avem o denivelare, să nu ne lovim cu capul în plafon'', a explicat dr. Tarek Nazer, medic specialist Ortopedie potrivit antena3.ro

Citeste si:
Cum să afișezi cea mai buna versiune a ta în timpul unei video...
Cum să afișezi cea mai buna...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.