Terapia prin intermediul dansului are efecte miraculoase asupra organimsului uman. Primul centru de dans energetic din Bârlad a fost deschis în prezenţa lui Ioan Prisecaru, specialist al acestei terapii şi care doreşte să îi facă beneficiile cât mai cunoscute.

Iniţiatorul dansului energetic, cunoscut şi drept dansul cuantic, a vorbit publicului în cadrul lansării acestui centru numit „Comori bârlădene”, despre cum a simţit pe propria piele beneficiile magice ale mişcărilor lente, executate pe muzică de înaltă frecvenţă.

Specialistul susține că acest tip de mişcare vindecă nu doar sufletul, ci şi corpul uman, revitalizează, energizează şi redă celui care îl practică senzaţia de mulţumire, fericire şi echilibru interior.

„Dansul energetic ne întregeşte perspectiva nelimitată a Universului, deoarece s-a dovedit atât ştiinţific cât şi spiritual că noi, oamenii, avem puteri energetice nelimitate. Suntem propria noastră limită, iar prin practica dansului energetic, aceasta capătă noi dimensiuni din ce în ce mai înalte. Practicând dansul energetic cu bucurie, entuziasm şi în mod constant, ne ridicăm vibraţia, atrăgând în viaţa noastră oameni, fapte, evenimente, lucruri care ne conduc spre calea împlinirii destinului nostru cel mai înalt, către versiunea noastră cea mai bună spre înfăptuirea Binelui Suprem. Practicând dansul energetic, această terapie miraculoasă, ne aşezăm pe calea vindecărilor miraculoase ale sufletului şi implicit ale trupului nostru, ne dăm un nou sens în viaţă, către sănătate, fericire, libertate şi împlinire spirituală.”, a declarat Roxana Popa, instructor al Centrului de Dans Energetic „Comori bârlădene”.

Iată care sunt beneficiile dansului energetic, potrivit instructorilor Centrului de Dans Energetic din Bârlad:


  • Dansul antrenează flexibilitatea. Un corp flexibil şi o minte flexibilă văd întotdeauna soluţiile şi oportunităţile în orice situaţie.

  • Dansul energizează. Nu i se aplică zicala „ce-i prea mult strică”.

  • Dansul amplifică şi răspândeşte energia bună în tot corpul.

  • Dansul relaxează. La 33 de minute de dans pe zi, câştigi aproape o oră de somn odihnitor.

  • Dansul oxigenează. Celulele îşi accelerează puterea de reîntinerire. Vei fi mai strălucitor, mai frumos, mai lucid. Vei obţine un „lifting facial” natural.

  • Dansul aduce fericire. Muzica creează poveşti de basm în suflet. Iar poveştile prind viaţă prin dans şi muzică. Poţi spune că în doar câteva minute te îmbraci în viziunea proprie asupra unei vieţi ideale. Îţi luminează chipul şi privirea.

  • Dansul echilibrează sistemul hormonal. Reduce secreţia de adrenalină şi creşte imunitatea, potrivit adevarul.ro



Citeste si:
Oana Moșneagu și Vlad Gherman au ales data nunții: „Primul dans al...
Oana Moșneagu și Vlad Gherman...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Octombrie 2020 - 02 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.