Telefonul mobil a devenit o parte esențială din viața noastră. Îl folosim atât de des încât aproape a devenit o extensie a mâinii noastre. Cu telefonul mobil comunicăm cu familia și prietenii, lucrăm, facem fotografii, ne uităm la filme și tot așa. Ne simțim goi dacă ne uităm telefonul acasă și pierduți dacă se strică.

Telefonul mobil îndeplinește atâtea funcționalități încât a devenit normal să îl folosim pe post de ceas deșteptător. Dar, acest lucru nu este o idee tocmai bună.

Iată care sunt motivele pentru care nu este bine să folosești alarma telefonului pentru a te trezi dimineața.

Îți poate afecta somnul

Dacă obișnuiești să îți verifici mailul înainte de culcare sau să mai tragi o privire la ce s-a mai postat pe rețelele de socializare, acest obicei îți poate afecta calitatea somnului. Lumina albastră emisă de telefonul mobil interferează cu secreția melatoninei, hormonul responsabil pentru starea de somn.

Îți poate afecta rutina de dimineață

Care este primul lucru pe care îl faci când deschizi ochii? Probabil că oprești alarma telefonului, apoi începi să îți verifici notificările. E foarte ușor să pierzi noțiunea timpului când ești pe rețelele de socializare, ceea ce îți poate afecta rutina.

E posibil să nu auzi alarma

Dacă ești obișnuit cu sunetul notificărilor trimise de telefonul tău, atunci este foarte posibil să nu auzi sau să ignori alarma.


Despre autor:


Ultima actualizare: 9 Septembrie 2020 - 02 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.