Alexandru Rafila avertizează că ne apropiem de cea mai gravă situație din Europa în ceea ce privește pandemia de coronavirus.

Rafila avertizează că România se apropie de pragul de 60 de cazuri la suta de mii de locuitori, astfel că țara noastră riscă să ajungă în cea mai dificilă situație din Europa.

Președintele Societății Române de Microbiologie a mai declarat că procentul infectărilor în România, din totalul testelor efectuate, este de 8-10%; valorile sunt aproape duble față de perioada în care era instituită starea de urgență.

Rafila spune că numărul cazurilor de infectare nu va scădea dacă nu sunt respectate regulile de bază. Acesta face apel și la persoanele care lansează mesaje contradictorii să nu mai provoace confuzie în rândul populației.

”Declarațiile contradictorii în spațiul public creează confuzie și vom ajunge la o situație mult mai gravă decât până acum. Pentru mine este preocupant. Rata de infectare e 3.76%. Să nu facem confuzie. Cifrele au crescut brusc la un moment dat, brusc am sărit la 22 000 de teste. Multe țări au început să ceară teste, diferența rezultă din românii care călătoresc”, a afirmat Rafila pentru Antena 3.

Acesta mai spune că ”proporția este sub 1 la mie. Restul, în jur de o mie sunt din rândul celorlalte 12 000 de persoane care reprezintă pacienți simptomatici. Proporția este undeva intre 8 și 10 la suta, comparat cu starea de urgentam când era 1,5. Creștere foarte, foarte mare a procentelor pozitiv.”


Despre autor:


Ultima actualizare: 27 Iulie 2020 - 10 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.