Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a dat declarații după ce a fost raportat numărul de cazuri de marți, 21 iulie. Acesta spune că urmează două săptămâni dificile pentru România în privința pandemiei de coronavirus.

Ministrul Sănătății susține că Legea carantinei și izolării va oferi autorităților „pârghiile” necesare pentru a putea scădea numărul de cazuri.

Suntem într-un moment pandemic de creştere progresivă a numărului de cazuri. Vom avea două săptămâni dificile pentru a putea reimpune acele măsuri de carantină, izolare în spital, izolare la domiciliu. În funcţie de cooperarea la aceste măsuri, în funcţie de respectarea anumitor norme de desfăşurare a anumitor activităţi vom putea vedea în următoarea perioadă şi evoluţia. Legislaţia care intră astăzi (marţi - n.r.) ne va oferi în zilele următoare pârghiile pentru a putea scădea numărul de cazuri, dar, repet, vom avea două săptămâni destul de grele”, a declarat Nelu Tătaru.

Cu privire la numărul record de cazuri raportate marți, 21 iulie, ministrul Sănătății spune că România se află în acest moment într-o „creștere ușoară”.

Tot ce înseamnă focare, tot ce înseamnă focare nou constituite sunt gestionate prin anchete epidemiologice, urmând ca acolo unde vom avea o suprasolicitare a activităţii medicale, mă refer la ATI, să punem să facem şi detaşări de personal, dar să putem transfera şi aceşti pacienţi unde avem locuri”, a explicat Tătaru, potrivit Mediafax.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, marți, 994 de noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul Covid-19.

Până astăzi, 21 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 39.133 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 25.586 au fost externate.

24.454 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.612 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Totodată, până în prezent, 1.087 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cere, iar 2.074 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Citeste si:
Pneumolog din Grecia: ”Numărul cazurilor de COVID a depășit 50.000...
Expert în Sănătate: ”Numărul...

La ATI, în acest moment, sunt internați 297 de pacienți.


Despre autor:


Ultima actualizare: 21 Iulie 2020 - 04 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.