Premierul Ludovic Orban a declarat că nu vrea să între în polemică cu Primarul Capitalei, Gabriela Firea pe tema paturile de la secțiile de ATI din spitalurile COVID din București

Raed Arafat a anunțat vineri seară că nu mai există locuri libere la terapie intensivă în spitalurile COVID-19 din București.

Sâmbăta, Gabriela Firea a negat acest fapt printr-o postare pe Facebook în care anunța că în București sunt destule paturi și medici pentru tratarea bolnavilor de coronavirus.

„Aș prefera să nu intru într-o polemică”, a declarat sâmbătă după-amiază premierul Ludovic Orban, întrebat despre afirmațiile Gabrielei Firea. „Există două tipuri de spitale: spitalele de urgență, cum este Spitalul Elias, spitalele universitare, care sunt în subordinea Ministerului Sănătății, și spitale care sunt în subordinea Primăriei Capitalei. Și dintre spitalele din subordinea Ministerului Sănătății, și dintre spitalele din subordinea Primăriei Capitalei sunt spitale dedicate tratării pacienților cu COVID, cum este, de exemplu, pentru Capitală, Spitalul „Victor Babeș”; în ceea ce privește Ministerul Sănătății e Spitalul Matei Balș, Spitalul Nasta... Una e terapia intensivă în general - la aceste secții, în celelalte spitale, sunt tratați pacienți pentru diferite boli, altele decât COVID; în ceea ce privește locurile la terapie intensivă din spitalele dedicate COVID există o limită de care ne-am apropiat”, a explicat premierul.

Citeste si:
Ministrul Mediului anunță creșteri semnificative de poluare a aerului
Ministrul Mediului anunță...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.