Spitalele din București dedicate tratării bolnavilor COVID-19 nu mai aveau locuri disponibile la terapie intensivă vineri după-amiază.

Vineri au fost înregistrat un nou record de îmbolnăviri în România - 799 cazuri în întreaga țară.

Numărul cazurilor din ATI era vineri la ora 13:00, de 273 pe întreaga țară, dar între timp au mai crescut și se apropie de 280, a spus Raed Arafat la Digi24.

Institutul Matei Balș, Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, Institutul „Marius Nasta” și spitalul militar de campanie de la „Ana Aslan” au rămas fără locuri la terapie intensivă.

O posibilă soluție ar fi transportarea persoanelor care au nevoie de terapie intensivă în unitățile în care încă mai există locuri la ATI, dar și Ploieștiului este aproape plin, a adăugat Raed Arafat.

O altă soluție în cazul în care în București apar între timp cazuri noi necesitând terapie intensivă ar fi să se facă loc fizic în spitale, să se amenajeze noi spații în care să fie aduse ventilatoare din stocuri. Dacă fizic nu este posibil să se amenajeze noi locuri în spitale, mai există și soluția unei unități mobile de rezervă, cu 12 locuri, care poate fi instalată lângă un spital, a explicat acesta la Digi24.


Despre autor:


Ultima actualizare: 18 Iulie 2020 - 09 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.