Doctorul Virgil Musta din Timișoara avertizează cu privire la creșterea numărului de cazuri de infectare cu virusul Covid-19 din ultima perioadă. Acesta spune că dacă oamenii nu vor respecta măsurile de protecție, România ar putea ajunge în situația în care medicii să trieze bolnavii, pentru că nu vor mai fi locuri în spitale.

Din păcate, numărul de cazuri crește pe zi ce trece și ne așteptăm să crească în continuare. Problema este că la un moment dat, numărul de cazuri va depăși capacitatea spitalelor din țara noastră și a secțiilor de terapie intensivă. Atunci vom avea o problemă”, a spus medicul.

Doctorul Virgil Musta sperră ca România să nu ajungă în situația Italiei, Franței sau a Spaniei, unde „pacienții nu au mai avut locuri să se interneze în spitale”.

Numărul este limitat. Cei care vor fi în stare gravă vor fi trimiși la domiciliu, pentru că nu vom avea locuri în spitale. Cu riscul de a deceda la domiciliu. Foarte probabil să ajungem la situația «primul venit, primul servit», pentru că în continuare nu putem externa un pacient care este grav sau în formă severă, pentru a primi altul în stare gravă. Evaluarea va fi foarte dificilă de făcut”, a mai explicat Virgil Musta.

Virgil Musta: „Fac din nou un apel la populație, să înțeleagă că există virusul”

Acesta a făcut un apel la populație, să nu uite de respectarea celor trei reguli: distanțare, igienă și purtarea măștii.

De asemenea, medicul consideră că nu este necesară reintrarea României în stare de urgență, atâta timp cât oamenii înțeleg să respecte regulile de protecție.

Eu fac din nou un apel la populație, să înțeleagă că există virusul și că, dacă nu se respectă regulile, vom avea o problemă foarte serioasă de sănătate publică. Nu știu dacă vom ajunge în stare de urgență sau nu, nu cred că ar fi necesar, dacă la nivelul diferitelor colectivități se respectă regulile", a mai spus doctorul Virgil Musta, potrivit antena3.ro.

Până astăzi, 10 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 31.381 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.812 au fost externate, dintre care 21.129 de pacienți vindecați și 1.683 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. În ultimele 24 de ore, în România au fost înregistrate alte 592 noi cazuri de îmbolnăvire.

Citeste si:
Pneumolog din Grecia: ”Numărul cazurilor de COVID a depășit 50.000...
Expert în Sănătate: ”Numărul...

Despre autor:


Ultima actualizare: 10 Iulie 2020 - 02 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.