Sanatate 8 Iulie 2020 11:28

Organizația Mondială a Sănătății lansează un nou avertisment și susține că noul coronavirus se transmite prin aer.

Donald Milton, profesor la University of Maryland, studiază modul de transmitere a virusurilor și a ajutat un grup de 239 de cercetători să lucreze la o scrisoare deschisă, prin care să fie luat în calcul potențialul de transmitere prin aer a coronavirusului.

Milton spune că asta nu un secret, dar că agențiile se tem să vorbească despre transmiterea prin aer a virusului.

În cursul zilei de marți, experții de la OMS au admis faptul că există din ce în ce mai multe dovezi că virusul Covid-19 se poate transmite prin aer.

Coordonatorul de prevenție și control a infecției de la OMS, Benedetta Allegranzi, a notat că, deși există dovezi noi cu privire la transmiterea aeriană a virusului, încă nu există un răspuns definitiv cu privire la această problemă.

”Posibilitatea transmiterii pe calea aerului, în spaţii publice, mai ales în condiţii specifice, aglomeraţie, spaţii închise, locaţii slab ventilate, care au fost descrise, nu pot fi excluse. Cu toate acestea, trebuie strânse dovezi şi interpretate şi vom continua să sprijinim acest lucru”, a declarar Allegranzi.


Despre autor:


Ultima actualizare: 8 Iulie 2020 - 11 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.