Bill Gates a vorbit despre vaccinul împotriva noului coronavirus și spune că între 70 și 80% din populație va beneficia de acest remediu.

Bill Gates spune că ultima barieră în ceea ce privește vaccinul va fi ca suficient de mulți oameni să fie convinși să îl accepte.

”Vei avea de ales dacă vrei să te vaccinezi sau nu”, a declarat Bill Gates, ”așa că asta e ultima piedică.”

În SUA, 75% din populație ar accepta vaccinul. Aproximativ 40% l-ar accepta dacă ar fi aprobat de FDA, în vreme ce 38% ar fi de acord să se vaccineze dacă remediul a fost testat suficient și este sigur.

În prezent, sunt peste 140 de vaccinuri în lucru, conform OMS. Deși cercetarea se mișcă rapid, mai sunt multe dificultăți în colectarea de date care să ateste eficacitatea unui vaccin.

Bill Gates și soția sa, Melinda, au investit până acum 250 de milioane de dolari pentru dezvoltarea de tratamente, teste și vaccinuri pentru Covid-19, prin fundația care le poartă numele.

Filantropul este de părere că ”o mulțime de oameni” ar fi dispuși să se vaccineze, iar imunitatea de turmă ar putea apărea decă 70 - 80% din populație acceptă asta, conform businessinsider.com. Acesta mai spune că este de acord cu predicțiile doctorului Anthony Fauci. Astfel, dacă ne ghidăm după acesta și după opiniile lui Gates, sunt șanse mari să vedem un vaccin împotriva coronavirusului până la finalul anului, sau cel târziu până la început de 2021.


Despre autor:


Ultima actualizare: 28 Iunie 2020 - 11 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.