Sanatate 26 Mai 2020 11:50

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că țările în care infecţiile cu coronavirus sunt în scădere ar putea totuşi să se confrunte cu un „al doilea vârf” dacă vor relaxa prea devreme măsurile luate pentru a opri răspândirea Covid-19.

Dr. Mike Ryan, şeful serviciului de urgenţe din cadrul OMS, a explicat că în timp ce în mai multe ţări numărul cazurilor scade, în America Centrală şi de Sud, Asia de Sud şi Africa îmbolnăvirile continuă să crească.

De asemenea, acesta a menționat că epidemiile apar de regulă în valuri, ceea ce înseamnă că focarele ar putea reapărea în zone în care se credea iniţial că epidemia a trecut.

„Trebuie să fim conştienţi şi de faptul că numărul cazurilor poate să crească în orice moment. Nu putem face presupuneri doar pentru că îmbolnăvirile scad, vor continua acest trend şi că vom avea câteva luni pentru a ne pregăti pentru al doilea val. Este posibil să obţinem un al doilea vârf în timpul acestui prim val”, a declarat Ryan pentru nbcnews.com

În plus, acesta avertizează că ţările din Europa şi America de Nord „ar trebui să continue să pună în aplicare măsurile de sănătate publică şi distanţare socială, măsurile de supraveghere şi testare şi ar trebui să aibă o strategie care să asigure că se află pe un trend descendent şi nu va fi o nouă creştere a îmbolnăvirilor în cadrul acestui val”.


Despre autor:


Ultima actualizare: 26 Mai 2020 - 11 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.