Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a dat declarații cu privire la creșterea numărului de cazuri de infectare cu virusul Covid-19. Acesta spune că această creștere este din cauza măsurilor de relaxare aplicate până acum în România, dar și a oamenilor care contestă existența virusului.

Suntem după a treia perioadă de relaxare, suntem după o perioadă de weekend-uri prelungite, suntem după o perioadă în care populația a gustat libertatea, suntem într-o perioadă în care concetățenii noștri, cu pregătire sau nu, contestă existența unei infecții cu coronavirus și tot ce au însemnat aceste 3 luni”, a declarat ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru susține că numărul cazurilor de infectare cu virusul Covid-19 va ajunge să se dubleze, sau chiar să se tripleze.

Noi am plecat pe o pantă descendentă în care aveam o transmitere de 0,6 - 0,7 și am ajuns la o transmitere de 1,2 - 1,4. Suntem într-un moment în care gestionăm, dar transmiterea comunitară există în acest moment, devine accentuată și ne apropiem de un moment în care o să vedem că avem dublare sau triplare de cazuri pe zi”, a mai spus Tătaru.

Ministrul Sănătății spune că organele de control vor fi la datorie în perioada următoare pentru a se asigura că normele de protecție vor fi respectate. Acesta a mai spus că această dublare sau triplare a numărului de cazuri va fi o problemă pentru autorități în privința gestionării pandemiei.

Nu suntem la acel moment, dar repet: Ca să nu ajungem acolo sunt regulile de igienă, de distanțare care trebuie păstrate. Noi am făcut măsuri de relaxare a unor activități, dar acele măsuri au venit însoțite de niște norme de aplicare în vederea desfășurării și funcționării acelor activități. Fiecare din aceste norme trebuie respectate”, a mai explicat Nelu Tătaru, potrivit antena3.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 22 Iunie 2020 - 10 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.