Sanatate 4 Iunie 2020 10:37

Ministrul Sănătății avertizează cu privire la posibilitatea de izbucnire a unui nou val al epidemiei în România, însă acesta e destul de departe.

Despre ”al doilea val” s-a vorbit constant în România, în contextul pandemiei, și chiar au existat temeri cu privire la apariția unei creșteri a numărului de cazuri după relaxarea restricțiilor. Pare însă că lucrurile nu se întâmplă astfel, din fericire, iar al doilea val ar putea să nu mai apară.

Cu toate acestea, Nelu Tătaru nu lasă garda jos și anunță că Guvernul se va pregăti pentru al doilea val epidemic, după ce reduce spre zero actualul val al pandemiei.

Conform ministrului Sănătății, al doilea val epidemic ar sosi spre jumătatea toamnei, începând cu 15 octombrie.

”Noi vrem să ajungem la zero și să pregătim un evantual val doi. Nu o să oprim la zero numărul de cazuri noi. După 15 octombrie, ne gândim că ar putea apărea. Manifestarea bolii ține de mai mulți factori, de organism, de afecțiunile organismului, de contextul în care apare, de comunitatea în care apare. Ține de momentul în care îl depistăm”, a declarat ministrul.


Despre autor:


Ultima actualizare: 4 Iunie 2020 - 10 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.