Sanatate 1 Iunie 2020 15:20

Tratamentul cu plasmă hiperimună a eșuat pentru un bărbat din Galați infectat cu virusul Covid-19. În loc să se vindece, pacientul a murit.

Este vorba despre decesul cu numărul 1.268, raportat luni de autorități.

Bărbatul a fost confirmat pozitiv cu virusul Covid-19 pe data de 29 aprilie. Medicii de la Terapie Intensivă din Spitalul Județean Galați și apropiații bărbatului au demarat o campanie pe rețelele de socializare în care îi îndemnau pe pacienții vindecați de coronavirus să doneze plasmă hiperimună pentru a-l salva.

Acesta a primit transfuzia cu plasmă, dar starea lui a rămas critică. Acesta avea sechele pulmonare și renale.

La sfârșitul lunii mai, bărbatul a fost din nou testat pozitiv cu coronavirus, iar pe 31 mai a murit, informează antena3.ro.

Pacientul în vârstă de 45 de ani era asistent social la Căminul de Bătrâni „Sfântul Spiridon” din Galați. Acesta este unul dintre cele două aziluri din Galați, care au devenit focare de coronavirus.

Bărbatul suferea de HVB, obezitate, sdr. QT prelungit, steatoza hepatică, sdr. hepatocitoliza, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.


Despre autor:


Ultima actualizare: 1 Iunie 2020 - 03 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.