Sanatate 31 Mai 2020 09:40

Măștile de protecție sunt încă obligatorii, însă în viitorul nu foarte îndepărtat am putea scăpa de acest accesoriu necesar în spațiile publice închise.

Nelu Tătaru a declarat că noi măsuri de relaxare vor fi pregătite pentru data de 15 iunie. De asemenea, dacă totul merge bine în săptămânile și lunile următoare, în luna august ne-am putea întoarce la o viață ”cvasi-normală.”

Luna august ar putea veni și cu renunțarea la măștile de protecție. Desigur, ministrul a subliniat că lucrurile pot merge și în direcția opusă, în care apar mai multe restricții.

Ministrul Sănătății a declarat că epidemia este sub control acum și asta nu doar instrumentelor disponibile, dar și datorită colaborării din partea populației. Conform lui Tătaru, epidemia din țara noastră s-ar putea încheia în jurul cifrei de 20.000 de infectări.

”Am trecut de vârf, suntem pe panta descendentă. Ca număr total de cazuri infectate, aflate în analiza noastră, cred că o să ne apropiem de 20.000, dar având o creştere mică sau nesemnificativă de la o zi la alta sau alternând, mergând totuşi pe o scădere progresivă a acestui număr de cazuri. În acest moment avem sub 5.000 de cazuri active din cele circa 18.600”, a declarat Nelu Tătaru într-un interviu pentru Digi 24, conform libertateapentrufemei.ro.

Acesta mai spune că obligativitatea purtării măștilor ar putea dispărea în următoarele luni, dacă lucrurile merg bine: ”S-ar putea renunţa, de pildă, la măști în funcţie de evoluţia pandemiei. Ne gândim ca la sfârşitul lui iulie – august, să ajungem la o viaţă cvasi-normală, urmând să fim pregătiţi în eventualitatea celui de-al doilea val.”

Restricțiile ar ptuea fi introduse din nou, însă, iar autoritățile sunt vigilente pentru orice scenariu: Nelu Tătaru explică faptul că ”o creștere bruscă a numărului de cazuri noi, o creștere a adresabilității unităților de primiri urgențe cu simptomatologie respiratorie, o creștere a numărului de cazuri în terapie intensivă, care să sufoce sistemul medical și secțiile de ATI, acela ar fi un moment în care ar trebui să luăm alte decizii.”

Citeste si:
România, în prag de epidemie de gripă. Numărul de îmbolnăviri a...
România, în prag de epidemie...

Despre autor:


Ultima actualizare: 31 Mai 2020 - 09 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.