Sanatate23 Mai 202010:04de George Stanciu

Lectura de un minut

Ordinul cu privire la obligativitatea măștii de protecție în spații publice închise a fost publicat și are și câteva modificări privind excepțiile.

Purtarea măștilor de protecție în spații publice închise a devenit, în sfârșit, o obligație. Asta după ce ordinul pregătit de Ministrul Sănătății și de cel al Afacerilor Interne a fost publicat în Monitorul Oficial.

Au apărut câteva modificări față de documentul original și există mai multe restricții cu privire la categoriile de persoane exceptate de la purtarea măștii de protecție.

Conform ordinului, trebuie să porți mască de protecție în orice spațiu public închis, în spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă, pe întreaga durată a prezenței în aceste spații.

Elevii, spre exemplu, nu mai sunt exceptați de la purtarea măștii, așa cum prevedea forma inițială a ordinului. De asemenea, au apărut mai multe restricții și pentru angajați. Astfel, doar cei care lucrează singuri în birou pot renunța la mască.

Citeste si:
Doi bărbați angajați pentru o fantezie sexuală, au intrat în casa...
Doi bărbați înarmați cu...

Cine face excepție de la purtarea măștii de protecție

Doar dacă te încadrezi într-una din următoarele categorii ești exceptat de la purtarea măștii în spații publice închise:


  • Angajatul este singur în birou
  • Persoana suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare
  • Persoana desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută)
  • Prezentatorii TV şi invitaţii acerstora, cu condiţia păstrării unei distanţe de 3 metri între ei
  • Vorbitorii în public, în spaţii interioare, cu condiţia respectării distanţei de 3 metri faţă de public şi a prezenței a cel mult 16 persoane
  • Copiii cu vârsta sub 5 aniTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.