Sanatate 21 Mai 2020 09:19

Președintele Societății de Microbiologie, Alexandru Rafila, avertizează cu privire la purtarea măștii de protecție, spunând că dacă acestea se umezesc, pot fi dăunătoare și crește riscul de infectare cu coronavirus.

Dacă masca se va umezi, poate dăuna. Există şi o alternativă, este vorba despre măştile textile, care poate nu oferă un nivel la fel de bun de protecţie, dar sunt o alternativă, mai ales că se pot spăla şi se pot călca. Există multe persoane care poartă astfel de măşti”, a declarat Alexandru Rafila.

Rafila susține că, deși masca poate crea un disconfort, aceasta reduce riscul de contactare a coronavirusului.

Este o problemă legată de disconfortul creat de purtarea măştii, mai ales dacă într-o incintă închisă este cald, aşa cum este în mijloacele de transport în comun. Pe de altă parte, există şi persoane care nu cred în utilitatea măştii. Sigur că părerile sunt împărţite. Studiile arată că purtarea măştii reduce semnificativ transmiterea virusului şi că este mai eficientă decât izolarea la domiciliu”, a mai spus Alexandru Rafila.

Președintele Societății de Microbiologie consideră că o alternativă mai bună pentru măștile de protecție sunt măștile textile.

Eu cred că cei care au legiferat această măsură au luat în calcul toate elementele. Trebuie să existe stocuri foarte mare de măşti şi o distribuţie la nivel naţional care să facă posibilă existenţa acestor măşti. Cred că aici trebuie o gândire mai aplicată cum să rezolvăm această problemă. O soluţie mai realistă va fi cea a măştilor textile”, a mai declarat Rafila.


Despre autor:


Ultima actualizare: 21 Mai 2020 - 09 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.