Michael Ryan, directorul executiv al Organizației Mondiale a Sănătății, a declarat că noul Covid-19 nu va dispărea din rândul comunităților și, mai mult decât atât, va deveni unul dintre virușii endemici. El consideră că foarte important pentru întreaga omenire este să învețe să controleze acest virus.

„Acest virus (noul coronavirus, n.red.) poate deveni un alt virus endemic, în comunitățile noastre, iar acest virus nu poate dispărea. HIV nu a dispărut. Nu compar cele 2 boli, dar cred că este important să fim realiști. Și nu cred că cineva poate prezice când sau dacă această boală va dispărea”, a explicat reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății.

Și doctorul Anthony Fauci are o părere similară cu privire la eradicarea virusului.

Medicul spune că, având în vedere cât de contagios e virusul, dar și cât de ușor poate fi transmis de persoane asimptomatice, evenimentele cu un număr mare de oameni ar fi aproape imposibil de organizat, din punct de vedere logistic, pentru a oferi siguranță participanților.

Fauci a trasat paralele către epidemia de SARS, din 2003. ”Spre deosebire de SARS, când am avut 8.000 de cazuri și aproape 800 de morți, iar apoi virusul a dispărut se datorează îndeosebi faptului că acesta nu se transmitea foarte eficient de la o persoană la alta.”

Citeste si:
Bilanț Covid-19: 1.527 de cazuri noi și 48 de decese în ultimele 24...
Bilanț Covid-19: 1.527 de...
Citeste si:
Primele semne de sarcina
Primele semne de sarcina

”E atât de ușor transmisibil și atât de răspândit în lume, încât chiar și dacă reușim să controlăm infecțiile, iar cifrele vor scădea pe parcursul verii, nu există nicio șansă ca noul Covid-19 să fie eradicat”, a mai declarat Fauci.

Fauci mai lansează un avertisment și cu privire la al doilea val: ”dacă incidența virusului scade în lnile devară, iar apoi reapare în toamnă, e vina noastră că nu am pus în funcțiune toate mecanismele care să prevină o nouă explozie de cazuri.”Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.