Sanatate 12 Mai 2020 13:50

Doctorul Anthony Fauci lansează un avertisment sumbru cu privire la coronavirus, despre care spune că nu poate fi eradicat.

Medicul spune că, având în vedere cât de contagios e virusul, dar și cât de ușor poate fi transmis de persoane asimptomatice, evenimentele cu un număr mare de oameni ar fi aproape imposibil de organizat, din punct de vedere logistic, pentru a oferi siguranță participanților.

Fauci a trasat paralele către epidemia de SARS, din 2003. ”Spre deosebire de SARS, când am avut 8.000 de cazuri și aproape 800 de morți, iar apoi virusul a dispărut se datorează îndeosebi faptului că acesta nu se transmitea foarte eficient de la o persoană la alta.”

”E atât de ușor transmisibil și atât de răspândit în lume, încât chiar și dacă reușim să controlăm infecțiile, iar cifrele vor scădea pe parcursul verii, nu există nicio șansă ca noul Covid-19 să fie eradicat”, a mai declarat Fauci.

Medicul punctează faptul că vor urma infecții în emisfera sudică, iar reluarea călătoriilor internaționale va împiedica un control efectiv asupra răspândirii virusului.

Noul coronavirus este mai contagios și mai letal decât alți viruși, între care și cel al gripei sezoniere. Un vaccin pentru acesta nu va fi disponibil până la următorul sezon rece. Cele mai optimiste scenarii vorbesc despre 12 - 18 luni de așteptare până la apariția primului vaccin, cu toate că testele deja au început.

Fauci mai lansează un avertisment și cu privire la al doilea val: ”dacă incidența virusului scade în lnile devară, iar apoi reapare în toamnă, e vina noastră că nu am pus în funcțiune toate mecanismele care să prevină o nouă explozie de cazuri”; conform businessinsider.com.

Astfel, medicul sugerează testarea în masă ca măsură de control. Astfel, când cineva este infectat, se poate recurge imediat la trasarea și izolarea contacților pacientului infectat, astfel încât să fie vorba de câteva cazuri și nu de câteva sute de cazuri.

Citeste si:
Peste 2.300 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 în ultima săptămână
Peste 2.300 de cazuri noi de...

Despre autor:


Ultima actualizare: 12 Mai 2020 - 01 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.