Microbiologul Alexandru Rafila a făcut o declarație surprinzătoare, afirmând că nu știe când va fi atins vârful pandemiei în România.

Președintele Societății Române de Microbiologie și reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății a declarat că nu se știe când va fi atins vârful pandemiei.

Înainte de Paște, autoritățile anunțau că vor exista două vârfuri, unul odată cu sărbătorile pascale și unul odată cu data de 1 Mai. Acestea nu s-au confirmat prin rezultatele testelor.

”Nu știu să vă spun când vom avea nivelul maxim al infectărilor. Ne aflăm pe acest palier de 300 și de îmbolnăviri. Să vedem ce urmează în perioada următoare, care urmează perioadei de 1 mai. Nu putem afla când o să atingem vârful numai când o să vedem o scădere constantă a numărului de cazuri. Asta depinde foarte mult de noi și de respectarea măsurilor de urgență”, a afirmat Raflia, într-o intervenție pentru România TV.

Numărul infectărilor a crescut după Paște

Directorul Spitalului Victor Babeș din Timișoara spune că numărul de cazuri de infectare cu coronavirus a crescut în perioada de după Paște.

Citeste si:
Spitalul Judeţean din Timişoara a fost declarat „Spitalul anului”...
Spitalul Judeţean de Urgenţă...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

Creșterea pe care a sesizat-o Cristian Oancea, director medical al spitalului, a apărut la două săptămâni după sărbătorile pascale, aceasta fiind și perioada medie de incubație a virusului.

”Am remarcat că la 10-12 zile după ce s-au terminat Sărbătorile Pascale, a apărut o creștere a numărului de internări și a numărului de pacienți pozitivi, efectiv clastre familiale care s-au internat dintr-o dată”, a declarat acesta, într-o intervenție la Antena 3.

Pregătiri pentru ieșirea din carantină

Deși acum pare că nu se mai știe când va fi atins vârful, autoritățile fac pregătiri pentru ieșirea din carantină. Primarii de sector din București iau măsuri pentru ca parcurile să fie pregătite pentru redeschidere.

Primarii de sector din Capitală au început deja să pregătească parcurile pentru a fi deschise, dar cu respectarea măsurilor de protecţie. Primul pas în acest sens este dezinfectarea în totalitate a spațiilor destinate relaxării.

Citeste si:
Bilanțul Covid-19: 1.271 de cazuri noi, din doar 6.162 de teste...
Bilanțul Covid-19: 1.271 de...

Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6, a specificat că s-au curăţat bănci, mobilier urban, alei.

În plus, odată ce parcurile îşi vor redeschide porţile, poliţiştii vor patrula în continuare, pentru a se asigura că oamenii respectă regulile de distanţare, minimizând astfel riscul de răspândire al noului coronavirus.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.