Sanatate 4 Mai 2020 17:00

Alexandru Rafila lansează un avertisment important către români, pe care îi îndeamnă să nu cumpere de pe internet medicamentul Remdesivir.

Profesorul Rafila îi avertizează pe români să evite să cumpere medicamentul Remdesivir de pe internet, deoarece există riscul ca acesta să fie contrafăcut.

Noul medicament a primit aprobare de urgență în SUA, însă el nu se găsește în farmacii, fiind administrat doar în spitale. Acesta e folosit sub formă injectabilă pentru pacienții aflați în stare critică.

”Eu sunt convins că deja se găsește pe internet. Dar nu se găsește de fapt medicamentul, se găsește un nume și un ambalaj cu o pastilă care poate să aibă efecte grave. Nu se administrează acasă și nu se administrează preventiv!”

Președintele Societății Române de Microbiologie spune că medicamentul nu a fost studiat suficient. Acesta e momentan rezervat cu privire la eficiența medicamentului și susține că informațiile sunt contradictorii.

”Remdesivirul, medicamentul care a fost aprobat în regim de urgență de agenția americană FDA ca tratament etiologic pentru Covid-19, este un antiviral, care inhibă replicarea virală, adică multiplicarea virusului. Este un medicament dezvoltat cu ceva timp în urmă, a fost încercat fără succes în tratamentul infecției cu virusul Ebola. A mai fost utilizat și în alte infecții produse de alte tipuri de coronavirus și acum este testat pentru introducerea ca terapie în infecția cu noul coronavirus”, a mai explicat Alexandru Rafila, conform Digi24.


Despre autor:


Ultima actualizare: 4 Mai 2020 - 04 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.