Sanatate 4 Mai 2020 09:53

În timp ce România se luptă cu pandemia de coronavirus, o altă epidemie afectează populația, cea de rujeolă, doar că este nebăgată în seamă.

Pandemia de coronavirus este subiectul principal al țării și al omenirii de ceva săptămâni încoace. Cam tot ce se întâmplă și cam tot ce afli are o oarecare legătură cu noul virus, însă asta înseamnă că alte aspecte ale vieții rămân neglijate.

Unul dintre aceste aspecte este epidemia de rujeolă din România, care continuă să crească de la o zi la alta. În prezent, România a trecut de 20.000 de cazuri de infectare cu rujeolă, o boală foarte contagioasă. Au fost înregistrate și 64 de decese pe fondul acestei epidemii.

În ultimii ani, cifrele epidemiilor periodice de rujeolă au început să crească vertiginos în Europa, pe fondul curentelor anti-vacciniste. Dacă între 2013 și 2014 au fost înregistrate aproape 10.000 de cazuri în 30 de țări Europene, în primele 6 luni din 2019, au fost înregistrate 90.000 de cazuri ale bolii pe continent.

Săptămâna trecută, în România au fost înregistrate 119 noi cazuri de rujeolă. Cazurile de rujeolă ce sunt raportate săptămânal au debut cu 2 - 4 săptămâni în urmă. Confirmarea și clasificarea unui caz poate dura până la 3 săptămâni.


Despre autor:


Ultima actualizare: 4 Mai 2020 - 09 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.