Organizația Mondială a Sănătății trage un semnal de alarmă și avertizează că relaxarea măsurilor de carantină nu înseamnă ieșirea din pandemie.

"Ce e mai rău abia urmează," a spus directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferințe de presă. "Trebuie să prevenim o tragedie. Vorbim de un virus pe care mulți nu îl înțeleg încă." a mai adăugat acesta, potrivit NBC.

Avertismentul vine după ce mai multe state din Asia și Europa și-au prezentat deja planurile de ieșire din carantină. Pe măsură ce numărul de cazuri noi de coronavirus scad, mai multe țări plănuiesc să redeschidă școlile și anumite sectoare ale economiei și să permită adunările publice.

Donald Trump a acuzat OMS că a ținut informații ascunse și a ordonat suspendarea contribuțiilor Statelor Unite către organizație. Tedros susține că nu există niciun secret în interiorul OMS deoarece a ține informațiile confidențiale ar fi foarte periculos.


Despre autor:


Ultima actualizare: 21 Aprilie 2020 - 12 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.