Alexandru Rafila a declarat că autoritățile ar trebui să gândească un plan de reluare a activităților, chiar și dacă va fi cazul doar pentru anumite județe.

România se îndreaptă către vârful epidemiei de coronavirus, care ar putea avea loc săptămâna viitoare. Astfel, pe fondul acestui eveniment și al scăderii ulterioare a numărului de cazuri zilnice, România s-ar putea pregăti pentru o relaxare a restricțiilor, fie și doar în anumite județe.

Astfel, Rafila spune că ”există mai multe criterii care trebuie luate în considerare pentru această decizie. Există un set de criterii epidemiologice care se referă la scăderea susținută a numărului de cazuri noi, care trebuie să se petreacă într-o perioadă de minim 7-10 zile și bineînțeles că există și criterii de natură economică, care trebuie să fie considerate importante pentru că, până la urmă, economia e cea care susține sistemul de sănătate”, arată stirileprotv.ro.

Acesta mai adaugă că ”se poate lua o decizie care nu trebuie să fie neapărat extinsă la nivel național, dar măcar la nivel local pentru județele care întrunesc criterii de admisibilitate, să se poată ridica o parte măsuri.”


Despre autor:


Ultima actualizare: 20 Aprilie 2020 - 04 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.