Pentru că sezonul cald va începe în curând și odată cu el vor apărea și țânțarii, oamenii se întreabă dacă virusul COVID-19 poate fi transmis de aceștia. Specialiștii Organizației Mondiale a Sănătății au venit cu răspunsul.

Din cauza restricțiilor impuse de autorități pe perioada pandemiei de COVID-19, suntem forțați de împrejurări să petrecem timpul în casă.

Acum că va începe sezonul cald, fiecare dintre noi vom încerca să stăm cât mai mult la aer, în curte, sau pe balcon și știm cu toții că țânțarii nu vor întârzia nici ei să apară.

Aceste insecte au fost purtătoarele multor boli de-a lungul timpului, precum West Nile, malarie sau Zika.

De aici și întrebarea: virusul COVID-19 poate fi transmis de țânțari?

Specialiștii Organizației Mondiale a Sănătății nu au întârziat să răspundă acestei întrebări.

Până acum, nu există nicio informație și nicio dovadă care să sugereze faptul că noul coronavirus ar putea fi transmis de către țânțari. Coronavirusul este un virus respirator, care se transmite prin stropii împrăștiați de o persoană infectată atunci când strănută sau tușește, prin salivă sau prin suflarea nasului. Pentru a te proteja, spală-te pe mâini cât mai des cu un dezinfectant, sau cu apă și săpun. De asemenea, evită contactul cu persoanele care tușesc sau strănută”, au transmis specialiștii OMS.


Despre autor:


Ultima actualizare: 17 Aprilie 2020 - 12 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.