Un nou tratament împotriva coronavirus, testat de israelieni, are 100% rată de supraviețuire și e foarte promițător.

Șase pacienți din israel, aflați în stare critică și considerați cu risc crescut de mortalitate au fost tratați cu terapia celor de la Pluristem, bazată pe celule de placentă. Toți au supraviețuit, conform datelor prelimiare oferite de compania din Haifa.

Pacienții erau tratați la trei centre medicale din Israel, suferind de insuficiență respiratorie acută și de alte complicații asociate cu Covid-19. Patru dintre pacienți aveau și alte insuficiențe, între care renale sau cardiovasculare.

Toți cei șase pacienți au supraviețuit, iar patru dintre ei au avut și îmbunătățiri ale parametrilor respiratori. Pentru trei dintre ei se va renunța la ventilația mecanică în curând.

Tratament pentru coronavirus cu celule PLX

”Suntem încântați de aceste rezultate și suntem pregătiți să dezvăoltăm tratamentul cu celule PLX pentru beneficiul pacienților și sistemelor medicale”, a declarat Yaky Yanay, președintele și CEO-ul Pluristem, citat de jpost.com.

Celulele PLX au proprietăți imunomodulatoare, iar cu ajutorul acestora, ar putea fi inversată supraactivarea sistemului imunitar. Asta ar trebui să reducă simptomele fatale ale pneumoniei.

Pluristem are de gând să efectueze teste clinice multinaționale pentru tratamentul complicațiilor asociate cu coronavirusul. Se discută deja cu mai multe state europene și cu SUA pentru asta.


Despre autor:


Ultima actualizare: 9 Aprilie 2020 - 04 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.