Hantavirusul, un virus mai periculos decât Covid-19, stârnește panica în China, după ce un om a murit din cauza acestuia.

După ce coronavirusul te obligă să ieși din casă doar cu o declarație pe proprie răspundere, am putea avea motive să ne temem de apariția unui alt pericol.

Un bărbat a murit într-un autobuz, în China, iar analizele patologice au arătat că acesta era infectat cu hantavirus. Acest virus este răspândit de șobolani.

Un om de știință îndeamnă, totuși, la calm: ”Hantavirus a apărut pentru prima dată în anii 1950 în războiul american-coreean din Coreea”. Se răspândeşte de la şobolani sau şoareci dacă oamenii îşi ingerează lichidele din corp, iar transmiterea om-om este rară. Vă rugăm să nu vă panicaţi, decât dacă intenţionaţi să mâncaţi şobolani”, spune Sumaiya Shaikh, pe Twitter, conform stiripesurse.ro.

Transmiterea virusului poate avea loc prin contactul cu expunerea la saliva, urina sau excrementele rozătoarelor. Și mușcăturile acestora pot duce la infectare.

Pe de altă parte, CDC avertizează că nu există un tratament anume pentru acest virus, dar nici vaccin.

Hentavirusul poate duce la sindromul pulmonar hantavirus. Acesta afecteaza îndeosebi plămânii și inima, dar și alte organe, afectând vasele de sânge și ducând la slăbirea lor.

Dacă virusul ajunge la inimă, este afectată capacitatea acesteia de a mai trimite sânge în organism. Astfel, tensiunea arterială scade critic, iar corpul primește mai puțin oxigen.

Virusul este letal în 35-50% dintre cazuri.


Despre autor:


Ultima actualizare: 25 Martie 2020 - 06 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.