Medicul Adrian Streinu Cercel a facut o declaratie prin care arata ca spirtul medicinal nu este un bun dezinfectant.

Invitat la Antena 3, medicul Adrian Streinu Cercel, sef la spitalul Matei Bals, a declarat ca spirtul clasic nu este potrivit ca dezinfectant pentru coronavirus.

Acesta arata ca este nevoie de substante pe baza de alcool care au capacitati biocide. In plus, si substantele pe baza de clor pot distruge Covid-19.

”Alcoolul sanitar nu este bun, nu foloseste la nimic. Spirtul medicinal nu e bun. Substantele care sunt pe baza de alcool, dar sunt speciale, care sa fie biocide. Spirtul nu este biocid”,a declarat Streinu Cercel despre spirtul medicinal, conform hotnews.ro.

Acesta a facut mentiuni si cu privire la substantele pe baza de clor, care trebuie insa folosite cu precautie: ”Sunt bune si substantele pe baza de clor, dar nu clorhexidina pentru ca s-a demostrat ca nu este activa pe coronavirus. Este lucru cert in documentele oficiale ale OMS. Cele din bucatarie care au clor sunt foarte bune, numai ca alea si ard. Atunci, trebuie avuta foarte mare grija pentru ca structura pielii mainii este foarte importanta pentru viata de zi cu zi.”


Despre autor:


Ultima actualizare: 12 Martie 2020 - 09 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.