Salonul de carte Bookfest Timisoara a fost anulat din cauza coronavirusului, pe fondul precizarilor facute de autoritati cu privire la adunarile publice.

In cursul zilei de duminica, secretarul de stat in Ministerul de Interne, Raed Arafat, a sustinut alaturi de Ministrul Sanatatii o declaratie de presa cu privire la coronavirus. Astfel, incepand din data de 8 martie si cel putin pana pe 31 martie, adunarile publice cu peste 1.000 de membri vor fi interzise.

Pe fondul acestei restrictii, a aparut deja si primul mare eveniment anulat, targul de carte Bookfest Timisoara.

Targul, care ar fi ajuns la cea de-a noua editie anul acesta, ar fi trebuit sa aiba loc in perioada 12 - 15 martie 2020.

”Consiliul Director al Asociatiei Editorilor din Romania a analizat situatia creata de anuntul autoritatilor, din data de 8 martie 2020, privind interzicerea adunarilor publice de mai mult de 1000 de persoane, in intreaga tara, si a decis anularea celei de-a noua editii a Salonului de Carte Bookfest Timisoara, programata in perioada 12 – 15 martie 2020”, au declarat organizatorii Bookfest.

Cei de la Bookfest mai spun ca le pare rau ca nu pot organiza evenimentul si ca nu pot fi alaturi de public si de autori, insa accentueaza ideea ca prioritara este siguranta oamenilor: ”Regretam ca nu putem fi alaturi de publicul si autorii impreuna cu care organizam Salonul de Carte Bookfest Timisoara, dar prioritatea in acest moment o reprezinta siguranta persoanelor. Speram ca situatia sa revina la normal cat mai curand si ca editiile urmatoare ale Salonului de Carte Bookfest sa se desfasoare fara niciun impediment.”

In cursul zilei de duminica, Raed Arafat a transmis ca activitatile unde se aduna mai mult de 1.000 de persoane sunt interzise in Romania, cel putin pana la finalul lunii martie. In cazul evenimentelor, ce implica mai putin de 1.000 de persoane, vor fi luate decizii punctual, de catre autoritatile locale. Unele dintre evenimentele afectate de aceasta regula sunt meciurile de fotbal, care se vor juca fara spectatori.

Citeste si:
Vlăduța Lupău are probleme serioase de sănătate. Vedeta și-a anulat...
Vlăduța Lupău are probleme...


Despre autor:


Ultima actualizare: 8 Martie 2020 - 02 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.