Hemoroizii sunt vase de sânge inflamate, din jurul anusului și din rect. Acești “invitați nepoftiți” pot fi destul de deranjanți, cauzând senzații neplăcute, cum ar fi: mâncărimea, senzația de arsură sau durerea. Și nu sunt exclusivi pentru anumite vârste sau genuri; oricine poate să-i aibă!

De ce se întâmplă acest lucru? Ei bine, imaginează-ți că vasele de sânge din zona respectivă sunt sub o presiune crescută, ca atunci când încerci să umfli mai multe baloane într-o cutie mică.

Din fericire, pentru cazurile mai ușoare, în stadii incipiente, există soluții pentru a vindeca sau pentru a ține sub control aceste probleme. Tratamentul poate să fie sub formă de cremă sau supozitoare pentru hemoroizi.

De câte tipuri sunt hemoroizii?

Hemoroizii interni sunt cei care se dezvoltă în interiorul rectului, pe când hemoroizii externi apar sub piele în jurul deschiderii anale. De obicei, hemoroizii externi sunt cei care cauzează senzația de mâncărime, iritație și durere. Cu toate acestea, și hemoroizii interni pot provoca disconfort și durere, însă de obicei nu sunt la fel de deranjanți sau dureroși ca cei externi. Acest lucru se întâmplă deoarece țesutul care căptușește interiorul rectului are mai puține terminații nervoase, ceea ce poate face ca simptomele să fie mai ușor de suportat.

Pași necesari înainte de a folosi supozitoarele sau crema pentru hemoroizi

Înainte de aplicarea cremei pentru hemoroizi sau administrarea de supozitoare hemoroizi, este important să urmezi câțiva pași pentru ca tratamentul să fie cât mai eficient și sigur posibil:


  • Golește-ți intestinele fără a te forța. Este recomandat să utilizezi toaleta înainte de aplicarea cremei sau administrarea supozitorului, pentru ca tratamentul să rămână cât mai mult în zona afectată;

  • Efectuează toaletă locală după fiecare scaun, cu apă caldă și un săpun blând, astfel încât să nu iriți zona rectului. Usucă bine, prin tamponare, cu un prosop moale;

  • Spală-te pe mâini cu apă caldă și săpun înainte de a introduce supozitoarele sau de a aplica crema. Acest lucru va reduce riscul de contaminare bacteriană în zona afectată;

  • Înainte de a aplica crema sau de a introduce supozitorul, evită să folosești alte produse cosmetice sau medicale în această zonă. Este important să păstrezi suprafața cât mai curată și igienică posibil pentru a maximiza eficacitatea tratamentului.

Citeste si:
Produse dermatocosmetice de TOP pentru tenul uscat și deshidratat
Produse dermatocosmetice de...

Cum poate să te ajute crema pentru hemoroizi?

Atât crema cât și supozitoarele pentru hemoroizi pot face minuni în reducerea durerii, a inflamației și a senzației de mâncărime sau arsură. Astfel, tu îți poți continua activitățile zilnice fără să te mai împiedice simptomele neplăcute asociate cu boala hemoroidală.

În plus, aceste preparate pot conține un anestezic local, care să-ți confere momente de liniște și confort, iar, datorită ingredientelor sale active, cum ar fi antiinflamatoarele, pot îmbunătăți circulația sângelui în zona rectală, accelerând procesul de vindecare.

De cele mai multe ori, pentru a reduce timpul de recuperare, medicul îți va recomanda alternarea cremelor cu produsele sub formă de supozitoare în tratamentul bolii hemoroidale.

Citeste si:
4 moduri de a vă întări pielea după pierderea în greutate sau sarcină
4 moduri de a vă întări...

Când ai în vedere achiziționarea unei creme pentru hemoroizi, nu uita să te asiguri că aplicatorul are cât mai multe orificii, astfel încât aceasta să fie distribuită corect și facil în zona afectată.

Cum poate să te ajute supozitoarele pentru hemoroizi?

Asemenea cremei pentru hemoroizi, ingredientele active din supozitoare calmează durerea, reduc inflamația și ameliorează senzația de mâncărime sau arsură. De asemenea, utilizate corect, supozitoarele pot ajuta la vindecarea țesuturilor afectate și pot îmbunătăți circulația sângelui în zona respectivă.

Supozitoarele sunt mai confortabile atunci când discutăm de hemoroizii interni, introducerea lor în rect fiind făcută mai facil, fără a mai fi nevoie de un aplicator, ca în cazul cremei. Substanțele active sunt eliberate local, ajutând la ameliorarea disconfortului cauzat de hemoroizi.

Citeste si:
Ai grijă de pielea ta! 5 rutine de îngrijire a mâinilor uscate
Ai grijă de pielea ta! 5...

Supozitoarele care conțin un anestezic local reduc tenesmele (senzația de a merge la toaletă după inserarea în rect), astfel menținând substanțele active pe o perioadă mai îndelungată la locul tratamentului.

Atât cremele, cât și supozitoarele pentru hemoroizi au avantaje și sunt eficiente în tratarea simptomelor. Înainte de a decide ce să alegi dintre cele două, mergi la medic pentru un diagnostic corect și discută cu acesta pentru a primi sfaturi utile și tratament personalizat în funcție de stadiul de evoluție al bolii. Nu uita că fiecare corp este diferit și ceea ce funcționează pentru anumite persoane este posibil ca altora să le dăuneze sănătății.


Despre autor:


Ultima actualizare: 12 Aprilie 2024 - 12 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.